Az eredetileg 600 millió forintért kínált Hotel Savariát ezúttal 490 millió forintos irányáron hirdette meg újra a szombathelyi szálloda tulajdonosát felszámoló Cél-Org Tanácsadó Kft.

Idén harmadszor, összességében ötödször fut neki a szombathelyi Hotel Savaria eladásának a szállodát tulajdonló IGN Zrt. felszámolója, a Cél-Org Tanácsadó Kft. A tavaly előbb 600 millió, majd 580 millió forintért, míg idén kétszer is 560 milliós irányáron hirdetett hotelt (ajánlat egyik alkalommal sem érkezett) eztúttal 490 millió forintért is meg lehet vásárolni. A pályázatokat december 26. és január 10. között várja a felszámoló.

Amint arról korábban beszámoltunk: a Szombathely belvárosában, egy kétezer négyzetméteres telken álló, összesen ötezer négyzetméter alapterületű Hotel Savariát utoljára 1985-ben újították fel, és akkor a 90 szobából mindössze harmincban alakítottak ki fürdőszobát, további harmincban zuhanyzó kapott helyet, míg a többi esetében a folyósokon kialakított közös fürdőt használhatnák a vendégek.

Az egykor szebb napokat látott Hotel Savariát a ’90-es évek végén vásárolta meg az IGN tulajdonosainak egy másik érdekeltsége, amely a szálloda felújítását tervezte. A hotelt 2005-ben zárták be, és az általános felújítás, illetve a szobák komfortossá tétele mellett úgy gondolták, hogy két emelet répítésével 150 szobásra bővítik a szállodát.

A beruházást azonban egyebek mellett az nehezítette, hogy az épülethez nincs elég parkoló, márpedig az előírások szerint három szobánként legalább egy hellyel rendelkezni kell, e nélkül a felújítás nem kapja meg az építési engedélyt. A tervekből így végül nem lett semmi, a Hotel Savaria átkerült az IGN-hez, amely 2012-ben csődbe ment és elindult a társaság felszámolása.