Eladta a Lapcom Zrt.-ben meglévő részvényeit a Radio Bridge Media Holdings Ltd. A vevő az Avalue Befektetési Kft., amely a Vajna András György érdekeltségébe tartozó AV Investments leányvállalata.

Charles Kovács, a Lapcom felügyelőbizottságának elnöke, a Radio Bridge Media Holdings Ltd. képviselője a cég közleményében kiemelte: a Lapcom az iparág vezető cégcsoportjává fejlesztették munkatársai és vezetői. A közlemény idézte az Avalue tulajdonosát, Vajna András Györgyöt (Andrew G. Vajna), aki közölte: a Lapcom megvásárlása médiabefektetései fontos mérföldköve.

Vajna célja, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszék. „A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak valamint hirdetőinek”.

Mint írták, a Lapcom Magyarország legdinamikusabban fejlődő médiavállalkozása, amely meghatározó pozíciókkal rendelkezik a nyomtatott sajtóban és az internetes tartalom szolgáltatói piacon, valamint a nyomdai szektorban. Fizetős nyomtatott termékei – Bors című országos napilap, a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilapokból – naponta 140 ezer példányban kelnek el és több mint 650 ezer olvasóval rendelkeznek. 

Jelezték: a digitális területen a kisalfold.hu, a delmagyar.hu és a borsonline.hu híroldalak együttesen naponta mintegy 170 ezer egyedi látogatót vonzanak. A Lapcom két nyomdával is rendelkezik. A tranzakció zárásának feltétele, hogy a tulajdonszerzést a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezze. (MTI)