Konferenciák, workshopok, fórumok, amelyek hasznosak lehetnek a hazai vállalkozóknak.

Október 5. Őszi Építőipari Fórum (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; Veszprém, Radnóti tér 1.)

A fórum legfontosabb témái között kap helyet az “új” OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) bemutatása és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek funkciója, áttekintése. Továbbá az “új” OTSZ legfontosabb szempontjai a kivitelezők és üzemeltetők szemszögéből és szó lesz még ellenőrzési tapasztalatokról az építőiparban, valamint a főbb jogszabályváltozásokról. A fórumon lehetőség nyílik kérdések felvetésére.

Október 5. Mennyiért vállaljam? (az építőipari árképzés elmélete és gyakorlata) (ÉVOSZ Székház, Budapest I., Döbrentei tér 1. IV. emeleti tárgyaló)

“Mennyiért vállaljam? Az építőipari árképzés elmélete és gyakorlata” címmel az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara II. Építőipari Osztálya tanfolyamot szervez az építőipari vállalkozások árkalkulációs munkájának segítése érdekében.

Október 5. Felkerülni a térképre: Platformok a turizmus szolgálatában (Budapest, Kondorosi út 10/a. A ép. 7/8.)

Az okostelefonok és a közösségi platformok megjelenésével nagyot fordult a világ, a fogyasztók a cégekről véleményeket formálnak, termékeikről fényképeket és értékeléseket tesznek közzé a közösségi portálokon, ezeket a reakciókat aztán több ezren olvassák és nézik meg naponta világszerte. Mit tegyünk, hogy lépést tudjunk tartani a változásokkal? Miként tudunk értesülni a vállalkozásunkról megfogalmazott véleményekről?

Október 5. Tájékoztató az EKÁER változásairól Szentesen (Szentes, Kossuth tér 1. Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentes Térségi Szervezete tájékoztató előadást szervez, ahol bemutatásra kerülnek az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (EKÁER) legújabb változásai. A szakmai előadásról Dr. Nagy Péter, a NAV ellenőrzési szakkoordinátora gondoskodik, aki az EKÁER témája mellett kitér a 2017-es adóváltozások leglényegesebb elemeire is.

Október 5. Küszöbön a legújabb vállalkozói pályázatok! Energia, telephelyfejlesztés, gépbeszerzés, vállalati informatika (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Készüljön fel időben, vegyen részt Október 5-én, szerdán, 15,00 órai kezdettel Pályázati tájékoztató napunkon! Hallott már a legújabb, napokon belül megjelenő vállalkozói pályázatokról? Végre itt a gépbeszerzés és telephelyfejlesztés pályázat feldolgozóipari vállalkozóknak! Szeretné energiahatékonyabbá tenni épületeit megújuló energiaforrások felhasználásával? Esetleg vállalata infokommunikációs- és mobilfejlesztésében gondolkodik? Még mindig a gyakornoki programról! Rögtön itt a beadás határideje!

Október 6. A munkavédelmi törvény 2016. évi legfontosabb változásai – Előadás a kamarában (Kereskedelmi és Iparkamara Székháza, Győr, Szent István u. 10/a, Klauzál terem)

Az előadás legfontosabb témái: változások a munkavédelmi képviselő jogaival és megválasztásával kapcsolatban; változások a munkabalesetek kivizsgálásával kapcsolatban és a változások a munkavédelmi hatósági ellenőrzésekkel kapcsolatban. Az előadásokban a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi ellenőrzési osztályának képviselői – gyakorlati példákkal – ismertetik, hogy melyek a 2016. évi legfontosabb jogszabályváltozások a munkavédelmi törvény tekintetében.

Október 6. 2016. Küzdelem a munkaerőért (Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, Szentmihályi út 171. 3. emelet)

A konferencia témái: a cégek működését, hatékonyságát, eredményességét veszélyeztető munkaerő-hiány, a globális és hazai problémák összefüggései, a kormány és a munkáltatók mozgástere, átfogó megoldások keresése, veszélyeztetett ágazatok, vállalatok.

Október 6. XXI. századi hatékony szervezet: együttműködés, nyitottság, rugalmasság (BKIK Székház: Budapest, Krisztina körút 99, VII. emelet.)

A globális gazdaság alkalmazkodást, a lehetőségek kihasználása és a pozíciók megőrzése új szervezeti és új humánerőforrás megoldásokat követel; a jól bevált régi receptek immár elavultak. Milyen ez az új szervezet? Mennyiben más, mint a korábbiak? Hogyan fejlődhetnek ebben a környezetben az egyének, a vállalatok?

Október 7. Mórra visszük az információt Október 7-én (Polgármesteri Hivatal; Mór, Szent István tér 6.)

A legfontosabb információk pénzintézeteknél elérhető támogatott és piaci hitelekről. A központi kormányzat által indított programok (Növekedési hitelprogram, Versenyképességi hitelprogram stb.), valamint a jelenlegi alacsony kamatszintek mellett nyújtott piaci hitelek is kedvező kamatozást tesznek lehetővé a vállalkozások számára, mind rövid, mind hosszú távú finanszírozás esetén. Pályázati támogatások kiegészítéseként, vagy saját forrásban megvalósuló beruházások esetén is kedvező hosszú futamidejű finanszírozás vehető igénybe, de cégek működéséhez, vagy akár projektek (pl. társasházépítés) finanszírozásához is elérhetőek kedvező hitelek.