A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

November 21. Szakmai délután építőipari vállalkozásoknak (CSMKIK Székház, Rainer Ferenc terem, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara építőipari tájékoztató fórumának témái: újabb változások az elektronikus építési napló használatában és a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv munkája.

November 22–23. Nemzetközi Innovációs Konferencia, Kiállítás és Állásbörze (Európa Konferencia Központ, Budapest II., Hárshegyi u. 5-7.)

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók Országos Szövetsége és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által rendezett konferencia célja az innovációs törekvések segítése, a gazdaság további élénkítése, a nemzetközi együttműködés által a hatékonyság és a munkahelyek számának növelése, ezáltal a piaci versenyhelyzetben a hazai vállalkozások esélyének növelése.

November 22. Német gazdasági fórum – Beszállítói lehetőség (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Budapest, Szabadság tér 7., Platina II. torony, X. emelet, 1001-es sz. terem)

A rendezvény a Németország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulásáról, együttműködési lehetőségekről német cégekkel a digitalizáció területén, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által támogatott 2017-es németországi vásárokról, a németországi vásári megjelenéssel kapcsolatos tudnivalókról, az MVM OVIT terveiről a német piacon.

November 22. Külpiaci lehetőségek a közép-európai régióban – Üzleti fórum, B2B találkozó (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. rendezvényein Szerbia, Szlovénia és Szlovákia üzleti környezetével és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

November 22. Építőipari szakmai nyílt nap (Pécsi Kereskedelmi Központ, Zsolnay terem, Pécs, Majorossy u. 36.)

A szakmai nyílt napon az építőipari vállalkozásokat, tervezőket, kivitelezőket és pályázatírókat is érintő három nagyon fontos témáról lesz szó. Közbeszerzési eljárások tapasztalatairól, eljárásáról, a kötelezően vezetendő E-napló használatáról és a TSZSZ munkájáról, mely szervezetnek legfőbb célja az elhúzódó elszámolási viták rendezésének felgyorsítása.

November 23. Külpiaci lehetőségek: Szlovákia, Szlovénia, Szerbia (Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, Kaposvár, Anna u. 6.)

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a Somogy Megyei Kamara és az Enterprise Europe Network szervezésében kerül sor külpiaci roadshowra , ahol szerb, szlovák és szlovén relációból érkeznek gazdasági szakemberek.

November 23. Cafeteria 2017 – Újratervezés – Szakmai előadás (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Konferenciaterme (I. em. 215.), Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Veszprém Megyei Humán Szakemberek Klubjának kibővített ülésén Fata László, a Cafereia TREND Kft. ügyvezetője tart előadást a cafeteria rendszer 2017. évi aktualitásairól.

November 23. Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! – Szigetvári Információs Nap (Flórián Rendezvényterem, Szigetvár, Rákóczi u. 9.)

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket.

November 24. Villanyszerelő konferencia (Lurdy Ház, Budapest, Könyves Kámán krt. 12-14.)

A konferencia témái között többek között a szabványok és jogszabályok változásai, az energetikai audit villamos előkészítése, az elektromos és elektronikai hulladékok kezelése és az elektronikai ipar innovációi állnak.

November 24. Az innováció mint kitörési lehetőség (Aquincum Hotel, Budapest, Árpád fejedelem útja 94.)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciájának célja a mikro-, kis- és középvállalkozások innovációs képességeik fejlesztése, ösztönzése.

November 24. Közlekedésfejlesztés Magyarországon (CSMKIK Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network-Szeged a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.-vel valamint a Közlekedéstudományi Egyesülettel együttműködésben, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Szegedi Közlekedési Társaság támogatásával immár tizennyolcadik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Közlekedési Konferenciát.

November 24. Mit mondanak Önről, ha kilép a szobából? Személyes szakmai márkaépítés tréning a Kamarában (Pécsi Kereskedelmi Központ, Zsolnay terem, Pécs, Majorossy Imre u. 36.)

A jó, vagy éppen rossz márka egyenes út a sikerhez, vagy a sikertelenséghez. A MyPro Consulting és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tréningsorozatot szervez, hogy olyan gyakorlati tudáshoz és eszközökhöz segítse a Baranya megyei kkv-kat, amelyekkel hatékonyabbá tehetik működésüket.

November 25. Munkaügyekről és a munkaerő megtartásáról – Tájékoztató és konzultáció Hódmezővásárhelyen (Hódmezővásárhelyi Képviseleti Iroda, Hódmezővásárhely, Lánc u. 7.)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hódmezővásárhelyi térsége konzultációval egybekötött tájékoztatót szervez, ahol megismerhetik a vállalkozások a szabályszerű foglalkoztatás legfontosabb követelményeit, valamint a munkaerő megtartásának aktuális kihívásait. Szabályszerű foglalkoztatás a kereskedelemben, az iparban és a szolgáltatási szektorban, fókuszban a munkaidő, pihenőidő szabályai. A tájékoztató második előadásának címe Miért dolgozna a mai fiatal…?

November 25. Magyar–ukrán üzleti fórum (Debreceni Egyetem, Főépület, Debrecen, Egyetem tér 1.)

Ukrajna magyarországi nagykövetsége, a Magyar–Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., az ukrán Vállalkozók és Iparosok Országos Szövetsége, valamint az ICC Ukraine által szervezett kétoldalú gazdasági fórumot és üzletember-találkozót Orbán Viktor és Vladimir Grojszman ukrán miniszterelnök nyitja meg.