A hét konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

2016. február 2. Kreatív problémamegoldás a KKV-k hatékonyabb működéséért (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Székháza, Budapest Krisztina krt. 99. VII. emeleti oktató terem)

Személyes élményekre épülő gyakorlati módszerek bemutatója a kisvállalkozások hatékonyabb működéséért. A résztvevők konkrét problémák feldolgozásával, gyakorlatorientáltan próbálhatják ki a kreatív, közös munkán alapuló problémamegoldás néhány eszközét. Bevezetésként rövid ismertető a képzési projektről, majd problémamegoldás a gyakorlatban. A probléma feltárás módszereinek bemutatása, megoldási ötletek módszerei és a kiválasztott megoldási javaslatok, döntések előkészítése. A résztvevők egyéni probléma megoldási folyamata trénerek segítségével.

2016. február 2. Magyar-Horvát tagozati ülés (Pécsi Kereskedelmi Központ, Pécs, Majorossy u. 36. Zsolnay terem)

Az ülésen szó lesz többek között az ez évi pécsi és Pécs környéki programokról, kiállításokról, vásárokról, a tagok által felvetett kérdésekről, problémákról és lehetőségekről a horvát piacra jutással kapcsolatban.

2016. február 2. 2016-ban is bankár klub! (Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Győr, Szent I. u. 10/a, Klauzál terem)

„Tőzsdepiaci trendek és irányok” címmel szervez rendezvényt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek keretében a tőzsdei folyamatokat a hazai tőkepiac sajátosságait, a szervezeti és piaci átalakulásokat, valamint a befektetői szokásokat és trendeket vizsgálják.

2016. február 3. Változások a szakképzésben – Fórum a kamarában (Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay terem, Pécs, Majorossy I. u. 36.)

A fórumon a szakképzési rendszert érintő változások, aktualitások, jogszabályváltozások, szakképzési hozzájárulás, minimálbér emelkedés, együttműködési megállapodásos gyakorlati képzés és a felnőttoktatás témaköreit érintik az előadások. Valamint a kétszintű gyakorlati képzőhely-ellenőrzések, szintvizsgák, pályaorientáció és a mesterképzések és vizsgák is terítékre kerülnek.  A szervezők kérik, hogy a témák fontossága miatt a rendezvényen a gyakorlati képzőhelyek vezetői és a gyakorlati oktatásért felelős személyek vegyenek részt.

2016. február 3. Építőipari tájékoztató 2016 (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Veszprém, Radnóti tér 1.)

Az Építőipari tájékoztató fókuszában a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) munkájának bemutatása a gyakorlatban, esettanulmányok az építőipari vitarendezésben és a 2016-ban várható változások állnak, de az új szabályozásokról és az építési jogi változásokról is informálódhatnak a résztvevők. Az előadások végén lehetőség nyílik konzultálni az előadókkal.

2016. február 4. „KKV-kat érintő fontosabb adó- és járulékszabály-változások 2016” (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Székház, VII. em. Széchenyi terem, Budapest, Krisztina krt. 99.)

A rendezvényen résztvevők a személyi jövedelemadó változásokról, az adómérték változásáról és az ezzel összefüggő egyéb szabályváltozásokról; a vadon gyűjtött termék felvásárlójának adókötelezettségéről; a belföldi napidíjról; adóbevallási módok változásáról hallhatnak előadásokat. Szó lesz a legfontosabb ÁFA-t és TB-járulékokat, szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást érintő változásokról. Az előadás kitér az adózás rendjére, a gépkocsi adómentességére, és a rendezvény végén lehetőség adódik a saját kérdések felvetésére is.

2016. február 4. Az új MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány hatékony működtetése (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Budapest, Krisztina krt. 99. VII. emelet, Széchenyi terem)

„Az új MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány hatékony működtetése” címmel tart előadást Bolya Árpád, ÉMI TÜV-SÜD Kft. vezető auditor és Kránitz Péter, CEQUA Vezetési Tanácsadó Kft. ügyvezető a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megrendezésre kerülő tájékoztató előadáson.

2016. február 4. KKV klub: Generációváltás és jövőkép (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza, IV. emeleti Panoráma terem)

A magyarországi családi vállalkozások jelentős része generációváltás előtt áll, a rendszerváltást követően útjára indított családi cégek alapító, vezetői napjainkban érik el a nyugdíjas kort. A családon belüli utódlás, vagy a cég külső szakember által történő további működtetése számos gazdasági, stratégiai és jogi kérdést vet fel. Ezek kerülnek megvitatásra a Generációváltás és jövőkép című rendezvényen.

2016. február 4. Pénz, de honnan? Fókuszban az EU-pályázati pénzek (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szeged, Párizsi krt. 8 – 12.)

A kormány ígérete szerint 2016-ban soha nem látott mennyiségben több ezer milliárdos keretösszegben jelennek meg EU-pályázati kiírások, melyekből bőven lesz válogatási lehetősége az üzleti szektor kis és közepes méretű szereplőinek és az önkormányzatoknak is. Innovációra, energetikai felújításokra, informatikára, családi gazdaságok fejlesztésére, induló vállalkozásokra, falufejlesztésre stb. még bőven lesz lehetőség forrásokat szerezni. Más kedvezményes hitelforrások, finanszírozási lehetőségek is várnak a fejlesztésben gondolkodókra. A fejlesztésekhez jó projektek, hatékonyságot növelő, költségkímélő üzleti megoldások, megfelelő üzleti partnerek is kellenek.
A konferencia előadói részletesen beszámolnak  a GINOP, a TOP, a KEHOP és a VP aktuális kiírásairól, és válaszolnak a fejlesztéssel kapcsolatos egyéb finanszírozási és hatékonysággal kapcsolatos kérdésekre is.