A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ismét elismeréssel díjazta a Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézetet; a családi mikrovállalkozás fő profilja a kommunikációs és audiovizuális akadálymentesítés, illetve esélyegyenlőség megteremtése.

Az FKI tevékenysége nem korlátozódik az értékesítésre (Értéksziget Webáruház), szolgáltatásaik során munkahelyi esélyegyenlőségi terveket készítenek, akadálymentesítési szakvéleményt állítanak ki, valamint az ügyfélszolgálati munkatársaknak rendszeresen tartanak kommunikációs érzékenyítő tréningeket, ahol a fogyatékossággal élők mindennapjaiba nyerhetnek betekintést a dolgozók.

Termékeik között megtalálhatóak olyan életviteli eszközök, amelyek a mindennapos tevékenységek ellátását biztosítják a fogyatékosságban szenvedő fogyasztók számára. Környezettudatos árucikkeikkel támogatják a fogyasztóvédelem prioritásként kezelt küldetését, bevételüket pedig rendszeresen ajánlják fel jótékonysági célokra fogyatékosügyi szervezeteknek.

Többletszolgáltatásaikkal kiemelt figyelmet szentelnek a fogyatékos és idős ügyfeleikre, biztosítják a háztól-házig garanciát, a tágabb pénz-visszafizetési időt, hatékonyan segítik elő az antidiszkriminációt és széleskörű tájékoztatást nyújtanak a fogyasztóknak.

A fogyatékosság iránt elkötelezettségük nemcsak a Fogyasztóbarát Vállalkozás és a Delfin díjat, hanem a Fogyatékosságbarát Munkahely elismerést és a Zöldüzlet minősítést is kiérdemelte – olvasható az NFH közleményében.