Az NI Hungary Kft. 2005-ben hét fővel alakult szolgáltatóközpontja – shared services center (ssc) – harmincszorosára növelte munkavállalói létszámát. Idén száz munkavállalót vettek fel, így összesen több mint kétszázan dolgoznak ezen a területen.

A hétvégén újabb munkaerő toborzót tartanak a debreceni Fórum bevásárlóközpontban, ugyanis további száz dolgozót akarnak felvenni a szolgáltatóközpontba, amivel az NI 14 különböző területen dolgozó munkatársainak száma meghaladja majd az ezerkétszázat – mondta sajtótájékoztatóján Ábrahám László, a texasi központú National Instruments (NI) debreceni gyárának ügyvezető igazgatója. A növekedéshez kiváló szakemberek kellenek, a fejlődéshez a Debreceni Egyetem (DE) széleskörű nyelvi képzéseivel, az önkormányzat helyi adópolitikájával, a kormány stratégiai partnerségével járul hozzá – hangsúlyozta.

Az NI Hungary Kft. szolgáltató központja 22 országban 17 nyelven szolgálja ki az ügyfeleket – mondta Ellen O’Dwyer, a központ vezetője hozzátéve, hogy általános – logisztikai – szolgáltatások mellett pénzügyi és humán erőforrás területeken szolgáltatnak a világ szinte minden pontjára. A szombaton tartandó állásbörzén angol és egy másik idegen nyelven kitöltött teszt és egy felvételi beszélgetés után sok érdeklődő azonnal, a helyszínen munkához juthat az NI szolgáltató központjában – jelezték a szervezők.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kiemelte, hogy a Debrecenben ssc-szolgáltatást elsőként bevezető NI Hungary 200 fölé emelte a centrumban dolgozók számát, és a magas hozzáadott értéket képviselő mérésvezérlő elektronikai berendezések gyártása mellett a szolgáltatási szektort is fejleszti. Reményét fejezte ki, hogy tovább fejlődik a debreceni gazdaság zászlóshajójának tekintett ssc-szektor, amelyben már 3300-an dolgoznak. Ennek támogatására A+ kategóriás irodaházat építenek a városban, és középiskolák után több általános iskolában is bevezették, vagy bevezetik a két tannyelvű oktatást – ismertette Barcsa Lajos. (MTI)