A legjobb befektetési szolgáltatásokat nyújtó intézmény lett Magyarországon az Erste az Euromoney felmérése szerint. Az Erste új, Pénz-, Tőkepiaci és Vagyonkezelés Üzletága a rugalmasságot és a gyorsaságot párosítja a banki háttér nyújtotta előnyökkel.

A legjobb befektetési szolgáltatásokat nyújtó intézmény lett az Erste Magyarországon az Euromoney privátbanki és vagyonkezelési felmérése szerint. A Euromoney 15 éve készíti el nemzetközi felmérését, amely 14 termék- és ügyfél kategóriában méri a szolgáltatók teljesítményét a világ 66 országában. A megmérettetésben idén 634 intézmény vett részt, az eredmények szakértői értékelésen alapulnak: ez az iparág egyik vezető barométere, amelyben a privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatók várakozásait is felmérik.

Az Erste Bank privátbankkal és vagyonkezeléssel foglalkozó üzletága rendkívüli évet tudhat maga mögött: az Erste az év befektetési szolgáltatója lett Magyarországon a BÉT legek pályázatán, miközben az osztrák csoport sorozatban negyedszer vívta ki a The Banker magazin Közép-és Kelet-Európa legjobb privátbanki szolgáltatójának járó díját

„A további fejlődést szolgálja az új, Pénz-, Tőkepiaci és Vagyonkezelés Üzletág létrehozása, melyben minden befektetésekkel kapcsolatos szolgáltatást és terméket egy terület fog össze. Az egyesüléssel azonos divízióba kerül az Erste Befektetési Zrt., a letétkezelési terület, a treasury, az Erste Private Banking és az Erste World. Az új divízió létrehozásával az Erste Befektetési Zrt. értékeit – a rugalmasságot, a gyorsaságot – párosítjuk a banki háttér nyújtotta előnyökkel” – hangsúlyozza Cselovszki Róbert a pénz-, tőkepiaci és vagyonkezelés üzletág vezetője. Az új divízió közel 1500 milliárd forintnyi vagyont kezel, ám az új struktúra eredményeként, a keresztértékesítésekkel, az ügyfélkiszolgálás optimalizálásával további bővülést terveznek.