Márciustól Kevin A. Murray vette át vezérigazgatóként a Citi Magyarország irányítását. Az új vezér eddig az afrikai érdekeltségeket vezette, míg elődje a Fülöp-szigeteki Citi irányítását veszi át.

Kevin A. Murray-t (képünkön) nevezték ki a Citi Magyarország vezérigazgatójának, valamint a Magyarországot, a balkán- és a balti-térség országait magában foglaló régió vezetőjének. A pénzintézet közleménye szerint Kevin A. Murray magyarországi kinevezését megelőzően a Citi Nyugat- és Közép-Afrika régió vezetőjeként, illetve a Citi Elefántcsontpart és a Citi Szenegál vezérigazgatójaként tevékenykedett.

Kevin A. Murray a tájékoztatás szerint elmondta: a Citi 30 éves magyarországi működése során élen járt az innovációban, és az itteni csapat erős üzletet épített ki. Hozzátette: a jövőben is elkötelezettek maradnak aziránt, hogy tovább erősítsék üzletüket és támogassák ügyfeleiket a növekedésben.

A szakember 1987-ben csatlakozott a Citihez, dolgozott egyebek mellett a vállalati és befektetési banki, illetve a privátbanki üzletágakban, valamint a kockázatkezelés és a belső ellenőrzés területén, Észak-Amerikában, illetve Afrika, Ázsia, és Európa több országában. Kevin A. Murray kinevezése március elsejétől hatályos, az előző magyarországi vezérigazgatót, Aftab Ahmedet a Citi Fülöp-szigeteki vezérigazgatójának nevezték ki – tájékoztatott a Citi Magyarország az MTI érdeklődésére.

A Citi Magyarország tavaly adta el lakossági üzletágát az Erste Banknak. A Citi az ügylet lezárása után vállalati ügyfeleire és a számukra nyújtott szolgáltatásokra koncentrál.