Baranya, Békés, Komárom-Esztergom és Somogy megyei ellenőrzéseket helyezett kilátásba az adóhivatal az ADÓtraffipax friss bejegyzései szerint.

Baranya megye

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság ellenőrei és pénzügyőrei – a megyeszékhelyen kívül – május 1-től 7-ig Mohácson, Hidason, Szászváron, Pécsváradon és Siklóson, május 8-tól 14-ig Komlón, Görcsönyben, Bólyban, Dunaszekcsőn, Szentlőrincen és Szigetváron, május 15-től 21-ig Siklóson, Mohácson, Sellyén, Vásárosdombón, Mágocson és Komlón, május 22-től 31-ig pedig Siklóson, Sásdon, Villányban, Harkányban valamint a 67-es út menti településeken ellenőriznek. 

Májusban a pécsi nagybani piacon értékesítők is fokozott adóhatósági jelenlétre számíthatnak. 

Békés megye

A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május elsején a megye több településén – többek között Gyomaendrődön, Szarvason, Mezőberényben, Orosházán, Mezőhegyesen, Tótkomlóson – közterületi rendezvényeken, majálisokon végeznek ellenőrzéseket.

Az ellenőrzések elsősorban a nyugtaadási kötelezettség vizsgálatára fognak irányulni,  valamint céljuk a be nem jelentett alkalmazottak és az adószám nélküli tevékenységet végzők, az úgynevezett kontárok kiszűrése is.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 28. és május 1. között kiemelten ellenőrzik a fesztiválokon, rendezvényeken, így a Komáromi Napokon árusító-, szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat. Kiemelten vizsgálják majd a revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét.

Somogy megye

2017. május 02-tól – kezdi meg két hetes ellenőrzés-sorozatát a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Az ellenőrzések a pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózói kört célozzák. Különös tekintettel azon adózókra, akik 2016. évben úgy nyilatkoztak, hogy a bizonylatadást csak számla kiállításával óhajtják teljesíteni. Így kiemelt figyelmet kapnak:

  • a gépjármű-javítással foglalkozó vállalkozások,
  • a fitnesz-szalonok,
  • a masszőrök,
  • és azon taxisok, akik nem vásároltak online-pénztárgépet.

Az országban jelenleg folyó vagy a következő napokban induló – előre bejelentett – ellenőrzések folyamatosan frissülő listája itt érhető el.