Jelenlegi formájában idén tavasszal megszűnik a Gault&Millau Magyarország gasztronómiai kalauz.

2017 telén kibővült, regionális formában jelenik meg Gault&Millau Central Europe Restaurant Guide címen – olvasható a Turizmus Online-on.

A szervezeti átalakulással egyidőben Molnár B. Tamás lemondott a főszerkesztői pozíciójáról. Az új kiadvány Magyarországon kívül Csehország, Szlovákia, Románia, Horvátország, Szerbia és Szlovénia területén értékeli az éttermeket. A közép-európai kalauzban az értékelések az adott ország nyelvén túl angolul is olvashatóak lesznek.

A kalauz alapításától fogva 20-as skálán értékeli az egyes vendéglátó helyeket, amit 2010-től kezdve párhuzamosan az egytől ötig terjedő szakácssapkás rendszer is kiegészít.

A Gault&Millau Közép-Európai Kalauz a 11 pont feletti teljesítményt nyújtó éttermekről szóló szöveges beszámoló mellett az egyéb hagyományos vagy alternatív vendéglátást kínáló intézmények címlistáját is tartalmazni fogja, további értékelés nélkül. Kiemelt hangsúlyt fektet az internetes és a közösségi médiában való jelenlétre.

A Gault&Millau hálózat jelenleg a közép-európai régión túl 15 országot foglal magában: Franciaország, Svájc, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Ausztria, Németország, Lengyelország, Ausztria, Kanada, Marokkó, Japán. Izraelben, Grúziában és Oroszországban idén jelenik meg az első kalauz.