A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata és V. Turizmus és Vendéglátás Osztálya Turizmus restart címmel szervez konferenciát.

A turizmus a pandémia által leginkább sújtott ágazat. A szállodák, vendéglátóhelyek többsége zárva, utazási irodák, rendezvényszervezők, idegenvezetők munka nélkül. A nyitás fokozatos lépéseit a kormány a beoltottak számához köti; 3,5 millió fő beoltottságának elérésével kinyithattak a teraszok, a 4 millió fő elérésével a szállodák, a vendéglátóhelyek belső helyiségei stb., de csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetik igénybe a szolgáltatásokat. De hol maradnak a rendezvények, fesztiválok? És mikor számíthatunk a külföldi vendégekre, amelyekből a budapesti szálláshelyek és a kapcsolódó szolgáltatások érzékelhető bevételre tudnának szert tenni? A virológusok óva intenek a járvány feltámadásártól és az újabb bezárási hullámtól. A szakmabeliek pedig a fennmaradásért harcolnak. De valójában mi is a helyzet a turizmusban? Ki tudta túlélni ezt az egy évet, és milyen problémákkal küzdenek az újra nyitás során a vállalkozások? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a konferencián, kitekintve a határon túlra, a V4-ek országaiba és Szerbiába is. Az előadások után lehetőség nyílik rá, hogy a hallgatók az előadók részvételével továbbgondolják ezen ágazat jövőjét.

Időpont2021. május 5. (szerda) 13 óra

A konferencián alkalmazott szoftver a „Zoom Client for Meetings”, amely a IDE kattintva tölthető le és telepíthető a számítógépére, illetve a mobiltelefonra fejlesztett alkalmazást az operációs rendszere szerinti alkalmazás áruházban „Zoom Cloud Meetings” elnevezéssel keresse. Az alkalmazás felhasználó oldali használata díjfizetéshez nem kötött, annak költsége a Kamarát terheli, de a konferenciaüléssel kapcsolatos adatforgalomért az internet szolgáltató az ülés résztvevője részére díjazást számíthat fel.

Konferenciaszoba elérési útja:

https://us02web.zoom.us/j/88076396328?pwd=RS9UaEhLREc4V0NvS3g3aW95RitSUT09
Amennyiben nem a fenti elérési útvonal használatával jelentkezne be a videó konferencia hívásba, annak azonosítói a következők:

  • Meeting ID: 880 7639 6328
  • Passcode: 585458

A konferenciaülés résztvevői előzetesen egy ún. várószobába lépnek be, ahol azonosításuk megtörténik, mielőtt a konferenciaülésen részt tudnának venni.

A szervezők kérik, hogy a Zoom alkalmazás indításakor az azonosítás megkönnyítése érdekében felhasználónévként teljes vezeték és utónevüket szerepeltessék, valamint hogy a konferenciaülés időben történő kezdése érdekében az ülés kezdete előtt legalább 10 perccel jelentkezzenek be a rendszerbe.

Program:

A program moderátora: Bornemisza Miklós, az V. Turizmus, Vendéglátás Osztály elnöke

13:00 óra Köszöntő

Szatmáry-Jähl Angéla, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának elnöke

13:05 óra A rendezvény- és fesztiválipar jelene és jövője

Előadó: Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke

13:20 óra A hajózás helyzete és lehetőségei a koronavírus után

Előadó: Jung Csaba, ügyvezető, Atlantis Visegrád Kft.

13:40 óra A vendéglátás jelenlegi helyzete és jövőbeni kilátásai

Előadó: Kovács László, Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnöke

14:00 óra A szálláshelyek helyzete és jövője

Előadó: Flesch Tamás, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke

14:20 óra Turizmusfejlesztési együttműködési lehetőségek a V4-ek országaiban

Előadó: dr. Kupcsok Lajos, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, nemzetközi tanácsadó

14:40 óra Vajdasági turizmus ma és várakozások

Előadó: Kismarton Ottó, a BKIK Törökbecsei Információs Irodájának vezetője

15: 00 óra Észrevételek, kérdések, együtt gondolkodás

A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezért részvételi szándékát feltétlenül jelezze a BKIK regisztrációs felületén:

REGISZTRÁCIÓ

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen kép- és/vagy hangfelvétel készül. A résztvevő a rendezvényen való regisztrációjával, részvételével előzetes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a BKIK a megadott személyes adatait kezelje, így ahhoz is, hogy a rendezvényen róla kép- és/vagy hangfelvétel készüljön, s ezeket a BKIK a rendezvényről szóló tájékoztatásaiban, valamint egyéb kiadványaiban és online felületein felhasználja.

Az BKIK tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen való részvétel biztosítása és az ehhez kapcsolódó költségek igazolása céljából megadott személyes adataik (név, aláírás, mobilszám, e-mail cím, képmás és/vagy hangfelvétel) kezelésére az BKIK adatvédelmi szabályzatában foglaltak az irányadók.

A Budapest Brand nZrt. „Budapest újranyit!” c. április 27-ei online konferenciája 2 hétig visszanézhető a program hivatalos microsite-ján, ERRE a LINKRE kattintva