További húsz hatósági eljárás válik díjmentessé, ha a parlament megszavazza a Miniszterelnökség állami rezsicsökkentésről szóló újabb törvényjavaslatát.

A Miniszterelnökség kedden törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, mely összesen húsz hatósági eljárás illetékét, díját szüntetné meg – írja a Magyar Idők. Tizenöt esetben a magánszemélyek terhe csökkenne. A jövőben például ingyenesen juthatna bárki anyakönyvi kivonathoz, emellett adott esetben az ingatlanok tulajdoni lapjának nem hiteles másolatáért sem kellene fizetni, és a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételéhez szükséges hatósági bizonyítványt is költségmenetesen szerezhetnék be az érintettek. 

A vállalkozások anyagi helyzetét segítené a kormány tervei szerint, hogy bizonyos cégbejegyzések és az egyéni vállalkozók nyilvántartása alapján kiállított hatósági bizonyítvány költségét eltörölnék. Az újabb díjmentesség 2017 márciusában lépne életbe. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatási ügyekért felelős államtitkára a lapnak azt mondta, a kormányzat nem találomra választotta ki a megszűnésre ítélt tételeket, nyáron ugyanis társadalmi konzultációt tartottak.