A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) küldöttgyűlése Tolnay Tibort, a szervezet társelnökét választotta meg a VOSZ elnökévé. Tolnay Tibor elnöki megbízatása a 2021. évi tisztújító küldöttgyűlésig tart.

A VOSZ hétfői küldöttgyűlésén márciusban elhunyt Demján Sándor utódjának megválasztása volt napirenden. Az érdekképpviselet elnöksége Tolnay Tibornak, a szövetség társelnökének megválasztását egyhangúlag támogatta és a küldöttgyűlés is egyhangúlag szavazott bizalmat az új elnöknek – derül ki a VOSZ közleményéből.

„A vállalkozói kör felém megnyilvánuló bizalmát Demján Sándor szellemi hagyatékának megőrzésével, a szövetség alapelveinek és törekvéseinek továbbvitelével kívánom megszolgálni. A VOSZ a vezetésemmel változatlanul partneri kezet nyújt a munkaadói és munkavállalói érdekképviseleteknek, a kamarának és a Kormányának és segítő együttműködést ajánl az ország gazdaságának fejlesztéséhez” – fogalmazott Tolnay Tibor.

Az elnök több évtizedes érdekképviseleti és üzletemberi tapasztalatával az ÉVOSZ-ban és a kamarai szervezetben, továbbá meghatározó vállalkozóként a Magyar Építő Zrt.-ben garanciát jelent ahhoz, hogy a VOSZ továbbra is mértékadó munkaadói érdekképviseletként működjön Magyarországon – írja a szervezet.

„A szakértői egyeztetések most is folynak és mi továbbra is mindent el fogunk követni azért, hogy modernizálódó versenygazdaságunkban az értékteremtésre alapozott növekedés megvalósulhasson és mindez tartós és stabil jólétet teremtsen hazánkban” – hangsúlyozta az új elnök. 

Fotó: Tolnay Tibor a VOSZ küldöttgyűlésén (forrás: vosz.hu)