Szabadulószobák éjszakája, Budapest Auto Show, Töklámpás Fesztivál, Dechatlon FittAréna, TökJó Fesztivál, Nemzetek Sajtfesztiválja: a hét eseményeiből válogattunk.

Október 27. Szabadulószobák éjszakája

Több tucat szabadulószoba csatlakozásával idén negyedik alkalommal rendezik meg a Szabadulószobák éjszakáját. Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50 százalékos kedvezménnyel vár minden érdeklődőt a www.szabaduloszobak.hu honlapon található összes szabadulószoba.

Október 27-29. Budapest Auto Show (Budapest)

Ha szeretné 2017 autós újdonságait egy helyen megnézni és szívesen körbejárná a hazai újautó piacot, akkor ezt mind megtalálhatja az október 27-29-én megrendezésre kerülő Budapest Auto Shown. Október utolsó hétvégéjén tesztvezetéssel és színes látógatói programmal készülnek a szervezők – nem csak autómániásoknak. Várnak mindenkit a város szívében, a Millenáris B épületében.

Október 28. Töklámpás Fesztivál (Budapest)

Halloween manapság már nem is létezhet töklámpások nélkül. Sokan ehhez az ünnephez kötik a tökfaragást, pedig Magyarországon ez egy igen régi hagyomány. Az első ilyen történet egészen Salamon, Árpád-házi királyunk idejébe nyúlik vissza. Számos településen rendeznek különböző fesztiválokat, aminek a témája a töklámpások köré épül. Budapesten idén is megrendezik a Töklámpás Fesztivált: az esemény amellett, hogy rendkívül jó hangulatú, jó célt is szolgál, hiszen a szervezők minden résztvevőt megkérnek arra, hogy bármilyen tartós élelmiszert vigyenek magukkal, az összegyűlt élelmiszereket pedig a Gyermekétkeztetési Alapítvány eljuttatja a rászoruló gyermekek részére.

Október 28. Dechatlon FittAréna (Budapest)

Magyarország legnépszerűbb, valamint Közép-Európa egyik legnagyobb fitnesz rendezvénye a BOK Sportcsarnokban, a volt Syma Sport -és Rendezvényközpontban várja a FittAréna sorozat és a mozgás szerelmeseit. Aki ellátogat az eseményre, mozoghat hazánk legnépszerűbb prezentereinek óráin, megismerheti a legfrissebb trendeket, mozgásformákat. A kiállítók nagy része itt mutatja be a következő év újdonságait, fejlesztéseit. Itt biztosan mindenki megtalálja azt a stílust, eszközt, diétát, ruházatot vagy kiegészítőt, amire szüksége van a fitneszhez.

Október 28. Tökjó Fesztivál (Érd)

Az érdi TökJó Fesztivál az ősi kelta hagyományokon nyugvó, angolszász országokban elterjedt Halloween szokásait követi, melyhez később a kereszténység a mindenszentek ünnepét illesztette. A program főszereplői azon tökök, melyeket otthonról hozva, vagy a helyszínen megvásárolva faraghatnak ki kicsik, és nagyok egyaránt. Az elkészülő töklámpások – a versenyt követően – a családi otthonok díszeként szolgálhatnak majd, így nem vesznek kárba, és a legszebbek értékes nyereményeket is hozhatnak gazdáik számára. A program fő attrakciója a tök szépségversenyt követően a jelmezes felvonulás, mely során a tavat körbejárva, sötétedést követően a világító töklámpásokkal egy igazán „félelmetes” hangulat kerekedik a résztvevők számára.

Október 28. Nemzetek Sajtfesztiválja (Budapest)

Az eseményen a sajtgyártásban kiemelkedő 20 európai ország és az Egyesült Államok 365 féle sajtkülönlegessége vonul fel, köztük az élen Franciaországgal, amely több mint 100 sajttal képviselteti magát. A korlátlan sajtkóstolás közben különböző sajt témához kapcsolódó programokkal, szakmai előadásokkal készülnek a szervezők, illetve ünnepélyes keretek között Roland Barthelemy, a világ legismertebb és legelismertebb sajtlovagja megalakítja Magyarország első sajtcéhét. A sajtok mellé lehetőség van kiváló magyar borászok borainak kóstolására is, így egymást kiegészítve még teljesebb ízvilág születik.