Eredménytelenül zárult kedden a szakszervezetek tárgyalása a Tesco áruházlánc képviselőivel, amely a magyarországi piacon a legalacsonyabbnak számító bérek rendezéséről szólt.

„Lezártuk a bértárgyalásokat, ami minden törekvésünk, számításaink, logikus érveink ellenére megalázó eredményt hozott a magyar munkavállalókra nézve. A Tesco képviselői kijelentették, a korábban közölt, fejenként bruttó 4 ezer forintos júliusi emelésen túl idén már egyetlen fillér pluszt sem adnak a kiszolgáltatott helyzetben lévő dolgozóknak” – közölte a Magyar Időkkel Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

Ez azt jelenti, hogy augusz­tustól a jelenlegi 161 ezer helyett bruttó 165 ezer forinttal kalkulálhatnak az alkalmazottak. Ezt az összeget nem tudják elfogadni, ezért országosan demonstrációs állapotot hirdet a szakszervezet.

Bubenkó Csaba elmondta, június 27-én a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének fővárosi székházában hivatalosan is bejelentik, mikor és hol várható az első budapesti demonstráció, amelyre már más áruházláncoktól is jelentkeztek.

– Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a vállalat ne tudja megakadályozni az érintett és jelenleg nagyon csalódott munkavállalókat abban, hogy részt vegyenek a szakszervezetek által szervezett megmozdulásokon – hangsúlyozta.