Nyolc magyar márka teltházas show-n mutatta be jövő évi tavaszi-nyári kollekciójának darabjait a Milano Fashion Week-en (MFW) – tájékoztatott a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ).

Az ADI Design Museumban helyet kapó, 48 lookot felvonultató divatbemutatón több mint 300 néző vett részt, melléjük többezer látogató csatlakozott, akik a Fashion Hubban megtekinthető prezentációra voltak kíváncsiak – közölték.

Az MDDÜ és Camera Nazionale della Moda Italiana közös mentorprogramjában öt magyar tervező – Abodi, Cukovy, Kata Szegedi, Zsigmond és a Thefour – vonultathatta fel legújabb kollekcióját a kifutón kollektív divatbemutató keretében. A MFW Fashion Hubjában pedig egy héten keresztül hat hazai márka – Abodi, Cukovy, Kata Szegedi, Nini, Unrealindustry és a Pinetime – darabjait tekinthették meg az érdeklődők. Az Unrealindusrty állványainál VR-szemüvegen keresztül be lehetett járni a márka virtuális üzletét is.

A magyar divatmárkák immár nyolcadik alkalommal mutatkoztak be a milánói divathéten az MDDÜ Budapest Select ernyőmárkája alatt. Ennek célja, hogy a tehetséges hazai tervezők egyéni márkajegyeiket megtartva, de a piac felé egységes kommunikációval nagyobb figyelemben részesüljenek a nemzetközi megjelenéseken. A magyar tervezőknek lehetősége nyílt megismerkedni a nemzetközi, többek között az amerikai és kínai szaksajtóval, valamint az MDDÜ és a CNMI meghívását elfogadó viszonteladókkal.

A Budapest Select ernyőmárka alatt felvonuló tervezők mellett a Pelso fürdőruhamárka is bemutatkozhatott Milánóban Balaton ihlette kollekciójával virág-, daru- és szendermintákkal borított ruháival.

Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója szerint az MDDÜ és CNMI által közösen mentorált tervezőkre egyre többen kíváncsiak. „Stratégiai célunk, hogy a magyar tehetségeket tovább támogassuk a nemzetközi siker és elismertség útján, ezzel Magyarországnak a régióban betöltött központi szerepét, illetve nemzetközi szinten az országimázst is erősítve” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A magyar tervezők bemutatója itt tekinthető meg:

(Forrás: MTI, MDDÜ)