Nem szerepelt a francia dijoni mustár címkéjén, hogy szulfitot is tartalmaz, pedig az erre érzékenyeknél ez allergiás reakciót válthat ki. A Nébih a terméket leszedette a boltok polcairól.

Az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsvészjelző rendszerén (RASFF) érkezett bejelentés szerint Magyarországon is forgalomba került egy francia előállítású dijoni mustár, amely nem jelölt allergén összetevőt, szulfitot tartalmaz. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felvette a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval, annak érdekében, hogy a kifogásolt termékek azonnal lekerüljenek az üzletek polcairól. A gyors intézkedéseknek köszönhetően az érintett tételek már nincsenek forgalomban – közölte a Nébih.

Moutarde de Dijon nevű mustár a Nébih tájékoztatása szerint az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki, fogyasztása a szulfit érzékenységben szenvedők részére kerülendő. A Nébih azt kéri a vásárlóktól, hogy aki rendelkezik az említett francia mustárból, az ne fogyassza el azt, hanem vigye vissza a vásárlás helyére.