Május 4-én 20 órától május 5-én reggel 8 óráig szünetel az útdíjfizetési szolgáltatás – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ).

A közlemény szerint ez idő alatt a NISZ informatikai rendszerfejlesztést és tervezett karbantartást hajt végre. Ez érinti az autópályamatricával, a viszonylati jeggyel közlekedő és a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket egyaránt.

A jelzett időszakban többek között nem lehet majd vásárlást kezdeményezni, egyenleget feltölteni, korlátozottan működik majd az ügyfélszolgálat, így a pótdíjügyintézés is szünetel. A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásait, megfelelő egyenleg esetén, a karbantartást követően befogadják.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a fizetős útszakaszokat a karbantartás ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni.

Az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) érdemes a karbantartási időszakot megelőzően előre megváltani az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban vagy a viszonteladó partnereknél.

(Forrás: MTI)