A tervezetténél tovább demonstrálnak a fővárosi taxisok. A forgalomkorlátozó demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően korlátozzák az Uber működését.

A korábban bejelentett keddi nyolc órás időpont után is maradtak a demonstráló fővárosi taxisok a Belvárosban. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint mintegy 35-40 taxi van a helyszínen, többségük a Deák téri templom és az Andrássy út között a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Az MTI tudósítójának taxisok elmondták: hárman jelentették be a rendőrségen, hogy szerda éjfélig kívánják folytatni a demonstrációjukat, erről újságíróknak egy hatoldalas jegyzőkönyvet mutattak fel. Később, az MTI érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a rendőrség tudomásul vette a taxisok demonstrációról szóló bejelentését. 

A taxisok hétfő reggel óta demonstrálnak, az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva. A Magyar Taxisok Szakszervezete hétfői közleményében úgy fogalmazott: “Az Uber nem működik jogszerűen, hiszen az elmúlt évben egy kormányrendelet megtiltotta az általuk használt alkalmazást.Joggal várjuk el tehát a törvény alkalmazóitól, hogy a törvényalkotók akarata szerint járjanak el”.