Kiképzéshez szánt töltények beszerzésére tett közzé felhívást a napokban az adóhivatal. A szervezet olyan, festékkel töltött lőszereket vásárolna, amelyeket például városi vagy sivatagi harcokban részt vevő katonák felkészítésekor is használnak.

Újabb lőszerbeszerzési eljárást indított a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): a szervezet ezúttal ezer darab festéklőszert szeretne megvásárolni – írja a Magyar Idők.

A mennyiség nem tűnik különösebben nagynak, a szóban forgó lőszerek ugyanakkor különlegesnek nevezhetők. A töltények ugyanis olyan lőszerek, amelyek amellett, hogy a testnek csapódva kellemetlen, csípéshez hasonló érzést keltenek, festékfoltot is hagynak, így nyomon követhető, ki kit talált el.

Az efféle muníciót a világ számos pontján használják, és bizonyos helyeken olyan katonai egységek felkészítésekor is bevetik, amelyek utóbb ellenséges területeken vesznek részt harcokban.

Az adóhivatal felhívása szerint az érdeklődő vállalkozások akkor nyerhetik el a megbízást, ha megfelelnek a védelmi és biztonsági beszerzésekről szóló hazai jogszabály pontjainak. Az ajánlatok közül a NAV azt választja majd ki, amelyik a legalacsonyabb összegről szól.