Közel negyven tonna, bizonytalan eredetű savanyúságot foglalt le egy budapesti üzemben a Nébih. Az élelmiszert mocskos, rovarokkal teli helyiségekben készítették.

Egy budapesti savanyító üzemet ellenőrzött a XVII. kerületi rendőrkapitánysággal közösen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az üzemben több élelmiszerbiztonsági hiányosságot is találtak a Nébih szakemberei, például padozat burkolata több helyen töredezett, a mennyezet penészes volt.

Emellett az emeleti ablakokon nem voltak szúnyoghálók, így a helyiségek tele voltak rovarokkal. A dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással. A csomagoló helyiségben a vödrös alapanyagokat alátét nélkül a földön tárolták. Az érlelő kádak mellett földes, tisztítatlan alapanyagokat is raktároztak.

Az április 8. és május 1-je között előállított termékek esetében hiányoztak a nyomon követéshez szükséges dokumentumok. A termékek minőségmegőrzési ideje – a gyártmánylapok alapján – két hónap, ezért a Nébih elrendelte a június 30-ai és az azelőtti minőség megőrzési idővel rendelkező tételek kereskedelemből történő visszahívását. Az üzemben tárolt alapanyagok és késztermékek közül 20 tételt, összesen csaknem 40 tonna terméket vontak ki a forgalomból.