Szeptemberben is három vállalkozás vehette át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől a „Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerést.

Varga Mihály 2013 augusztusában alapította a „Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerést azzal a céllal, hogy ismertté tegye a sikeres vállalkozásokat, olyan kiemelkedő, követésre érdemes gyakorlatok bemutatásával, amelyek mintául szolgálhatnak további eredményes vállalkozások megvalósításához.

A szeptemberi díjátadón a tárcavezető ismét három vállalkozás kimagasló teljesítményét ismerte el: a hónap beruházója a Phoenix Mecano Kecskemét Kft., A hónap kis- és középvállalkozása az Olivia Élelmiszeripari Kft.,  A hónap startup vállalkozása a 5Litres lett.

A Phoenix Mecano svájci központú vállalatcsoport a kórházi ágyak emelőszerkezeteinek gyártása területén világviszonylatban az első három között található. Az ezer embernek munkát adó magyarországi leányvállalatnál mechanikai és elektronikai rendszereket gyártanak és fejlesztenek.

Az 1991-ben alapított Olivia Élelmiszerfeldolgozó Kft. nyúlhús feldolgozásával foglalkozik a legmodernebb állattartási technológiát alkalmazva.

Az 5Litres vállalkozás találmányával a globális vízhiányra ad ötletes választ, az eszköz elterjesztését közösségi finanszírozással szeretnék megoldani.

Fotó: Bede Géza/NGM