Erről Karácsony Gergely beszélt a Facebook-oldalán közzétett videójában annak kapcsán, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés helyett ő hoz döntéseket.

„Nem én szeretnék teljhatalmat, hanem a törvények ruházzák rám azt a felelősséget, hogy a veszélyhelyzet idején a Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva én hozzam meg a döntéseket” – szögezte le a főpolgármester hozzátéve, hogy szerdán egyeztetett a közgyűlés minden frakciójával és a független képviselőkkel. Főpolgármesterként azt is vállalta, hogy pontosítják, módosítják azokat az előterjesztéseket, amelyeket nem övez teljeskörű politikai konszenzus.

Karácsony Gergely közölte, ilyen teljeskörű konszenzus mellett döntött Rudolf Péter kinevezéséről a Vígszínház élére, és arról is, hogy egymilliárd forintot csoportosítanak át a járvány elleni védekezés forrásainak biztosítására. Továbbá így döntenek majd azon kis- és középvállalkozások megsegítésről is, amelyek komoly gondba kerültek a fővárosi önkormányzat bérlőiként.

(Forrás: MTI)