Elsősorban a román és a magyar cégek kapcsolatfelvételét kívánja szolgálni az Aradon csütörtökön kezdődő GastroPan, az év legjelentősebb romániai sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítása.

Váradi János, a kiállítás szakmai hátterét biztosító PanGastRo Egyesület elnöke elmondta, hogy a háromnapos kiállításon 22 ország 134 beszállítója mutatja be újdonságait. A rendezvény – amelyre a sütőiparban, cukrászatban, fagylalt-, kávé- és csokoládéipar, a közétkeztetésben és a vendéglátóiparban dolgozó több mint 20 ezer vállalkozót várnak – négy kiállítói csarnokban, több mint 7200 négyzetméteres területen zajlik.

A három nap alatt versenyeket is tartanak, amelyek során nemzetközi zsűri előtt csillogtathatják meg tudásukat a legjobb pékek, cukrászok és szakácsok. Kiválasztják az év tortáját, az év ipari és kézműves kenyerét.

A kiállításon lehetőséget kívánnak biztosítani a román cégeknek a magyar piaccal, és a magyar cégeknek a román piaccal való találkozásra. Váradi János hozzátette: a vásáron először lesz magyar nemzeti stand, amelyen a Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. biztosít bemutatkozási lehetőséget a szakterületen tevékenykedő magyarországi cégeknek.

(Forrás: MTI, fotó: GastroPan)