50 millió forintért Puskás Tamás, a színház igazgatója veheti meg a belvárosi Centrál Színházat üzemeltető nonprofit kft.-t. Így döntött kedden a főváros tulajdonosi bizottsága.

Puskás Tamás rendező volt az egyetlen jelentkező a főváros által a Centrál Színház Nonprofit Kft. eladására kiírt pályázaton – írja a hvg.hu. A Főváros Emberi Erőforrások Bizottsága után a Tulajdonosi Bizottság is áldását adta az adásvételre, a Közgyűlésnek már csak az lesz a dolga, hogy a fenntartói szerződés helyett közszolgáltatási szerződést kössön az immár Puskás Tamás tulajdonában lévő céggel.

Puskás 50 millió forintért jutott hozzá a Centrál Színházat üzemeltető kft.-hez, amelyben az épület nem, de a színházi működéséhez szükséges nem beépített berendezések, színpadi jogok, díszletek, jelmezek is benne foglalatnak.

A szerződés szerint az immár magán kft. havi 1,7 millió forintért bérelheti a színház Révay utcai épületét 10 évig a Fővárostól. Annyit szigorított a bizottság a kiírásban szereplő feltételeken, hogy ha a cég 20 millió forint adózott eredménynél magasabb összeget ér el, az efelett lévő összeget – emelt bérleti díjként – be kell fizetnie a Fővárosnak.

A tavalyi felújítások 50 milliós, visszaigényelhető áfa-tartalmát pedig további felújításokra kell fordítania a cégnek.