Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Fesztivál, Aranybál a Vigadóban, Etyeki Piknik, Esküvő Kiállítás és Vásár Budapesten és Pécsen: a hétvége programjaiból válogattunk.

Január 21. Aranybál (Budapest)

A Klasszik Rádió 92.1 és a Budafoki Dohnányi Zenekar hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az Aranybált a pesti Vigadó épületében január 21-én. Az első Aranybál felidézi a XIX. századi társasági életet, a bálok aranykorát. Egy olyan kiemelkedő színvonalú bált rendeznek, amely igényes klasszikus zenei koncertet, vidám szórakozást és könnyed táncos programot kínál a vendégek számára. A bál első részében a Budafoki Dohnányi Zenekar Hollerung Gábor vezényletével komolyzenei koncertet ad a vacsorához.

Az est szólistája Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán lesz. A báli hangulatot palotással és keringőkkel a Duna Művészegyüttes táncosai teremtik meg. A bál második felében a hagyományos tánc- és könnyűzene különleges stílusötvözetét megteremtő – Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló – Swing a la Django zenekar lép fel.

Január 21. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Fesztivál (Miskolc)

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Fesztivált. A finom tepertő, a különleges forralt borok és a jó hangulatot teremtő fellépők, előadók egyre több látogatót vonzanak ki a rendezvényre. Kóstolni lehet finomabbnál finomabb forralt borokat, pálinkákat, tepertőt és a disznótorhoz kapcsolódó egyéb finomságokat. Amíg a szülők hódolnak a kulináris élvezeteknek a kinti hidegben, a gyerekek a Művelődési Házban, a melegben játszhatnak az ott kialakított játszóházban.

Január 21. Etyeki piknik (Etyek)

Az Etyeki Pikniket évente négy alkalommal, évszakonként rendezik meg az etyeki Gasztrosétányon, azaz az Újhegyi pincesoron és a Szépvölgyben. Téli ízek a Gasztrosétányon 2017. január 21-én. Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor! Etyeki Piknik tüzes és gőzölgő italokkal, toros ételekkel és igazi mulatsággal: Berecz Istvánnal és barátaival valamint a Fokos zenekarral.

Január 21-22. Esküvő Kiállítás és Vásár (Budapest)

A 24. Esküvő Kiállítás & Vásár megújult névvel és koncepcióval, modern helyszínen, hatalmas terekkel, természetes fényekkel várja az ifjú párokat és az esküvői szakma kiválóságait. Tartson velünk ön is az Esküvő 2017 kiállításon! Az igényes környezetben felállított standok mellett egész napos szórakozást nyújtunk látogatóinknak. Az élményt a 2017-es trendet felvonultató divatbemutatókkal, design vásárral, szakmai előadásokkal, élő zenekari fellépésekkel és az érdeklődőknek szervezett stadiontúrával tesszük teljessé.

Január 21-22. Esküvő Kiállítás és Vásár (Pécs)

Pécsi Esküvő Kiállítás és Vásár lesz január 21-22. között a pécsi Tudásközpontban a Fair Expo Kft. szervezésében. Az előző esküvő kiállítást rendkívül nagy érdeklődés övezte, így ez alkalommal is több ezer látogatóra számítanak. Idén 150 négyzetméterrel nagyobb területen jelennek meg az esküvői ruha szalonok, rendezvényszervezők, helyszínek, éttermek, cukrászdák, fotósok, ékszerészek és zenekarok a 15. Esküvő Kiállítás és Vásáron a Tudásközpontban.

Január 21. Vince napi Borparádé (Vonyarcvashegy)

2017. január 21-én 10 pincészet meghívásával zajló egész napos borfesztivált rendeznek Vonyarcvashegyen. Továbbá szakmai előadásokkal, kézműves vásárral és a legfinomabb balatoni sajtok vásárával (Vászolyi Sajtmanufaktúra) várják az oda látogatókat.