Hagyományteremtő céllal rendezik meg június 11-12-én a Nemzeti Regattát Siófokon. A rendezvényen vitorlát bontanak a résztvevő magyarországi települések, amelyek a Nemzeti Vágta mellett immár a vízen is összemérhetik erejüket.

A Nemzeti Regatta fő célja, hogy a Balaton-parton találkozzon az ország. A Budapest Boat Show szakmai napján indult hivatalosan útjára a „Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja” – olvasható a Turizmus Online-on.

A kétnapos vitorlásfesztivált és kísérőrendezvényeit Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója és dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlásszövetség elnöke mutatta be a szakmai vendégek és a kiállítás látogatói előtt. A MOL Nagyon Balaton! programsorozat részeként kulturális, szórakoztató és sportprogramok várják a látogatókat a Balaton partján, június második hétvégéjén.

A Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja első alkalommal a balatoni hajózás elindulásának 170. évfordulóján kerül megrendezésre. A jubileum alkalmából a Balatoni Hajózási Zrt. a Nemzeti Regatta mellett az egész évben színes programokkal és rendezvényekkel várja a Balatonra látogatókat 22 kikötőjében, összesen 25 hajóval.

A települések jelentkezését március 30-ig várják a szervezők.