Bár Budapest vonzáskörzetében lassult az ingatlanpiaci forgalom, a használt lakások ára nem csökkent jelentősen – közölte az OTP Ingatlanpont.

A vevők a fővárosi agglomerációban elsősorban az alku lehetőségében bízhatnak, ami a stagnálás miatt nagyobb lehet az átlagosnál. A benzinárak emelkedése a tapasztalatok szerint nem befolyásolja a forgalmat, ezzel a kockázattal eleve számolnak az érdeklődők – jelezték. A térségben a kereslet változása nem egyenletes, jelenleg Érd a legnépszerűbb célpont. A járvány kirobbanását követő kiköltözési hullám főképp Délegyházát, Nagytarcsát és Pilisjászfalut célozta, az addig felkapott települések viszont veszítettek a népszerűségükből. Budaörs például ebben az időszakban alig gyarapodott, Dunakeszi lakossága pedig néhány ezrelékkel még csökkent is – tették hozzá.

Az OTP Ingatlanpont tapasztalatai alapján Pest megyében is az látszik, hogy az olcsóbb kínálat vonzza a vásárlókat, ez viszont az árak emelkedését eredményezi. Az ingázás mégis jelentős az ország középső részén, a Budapesten dolgozók az akár 40 százaléknál is nagyobb árelőny miatt szívesen költöztek ki a környező településekre.

(Forrás: MTI)