A BKIK széleskörű felnőttképzési és szakképzési tevékenységén belül a Felnőttképzési Iroda, valamint a Szakképzési Iroda vesz részt aktívan a hazai mesterképzés szervezésében. A BKIK – évente változó profilú – támogatott vagy önköltséges mesterképzésein szakmájukat magas színvonalon gyakorló szakemberek vehetnek részt.

A közelmúltban lezajlott mesterképzések és mestervizsgák sikeres teljesítése után hat szakmában, 48 végzett mester – 10 fogtechnikus, 11 villanyszerelő, 5 fodrász, 5 optikus, 4 speciális lábápoló és 13 kéményseprő – vehette át Mesterlevelét.

A március 26-i ünnepélyes rendezvényen a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara két kiemelkedő szakmai életutat is elismert.

Az ötvös szakmában, az utánpótlás képzésben, illetve a kamarai érdekvédelemben és mestervizsgáztatásban évtizedek óta nyújtott kiemelkedő munkája elismeréseként Kecskés Gábor háromszoros Aranykoszorús Ötvös Mestert Elismerő Oklevelet kapott.

Példaértékű hozzáértése és áldozatkészsége, valamint 11 éve tartó szakmai oktató múltja során elért sikerei elismeréseként Orbán Csaba mesterszakács Aranykoszorús Mester elismerésben részesült.

„Egy-egy cég működésének sikeressége nagyban múlik a megfelelően képzett szakember állományon. A szakképzésben, szakember utánpótlásban, kulcs szerepe van a mestereknek, hiszen az ő kezükben formálódik a fiatal szakemberek elméleti tudása valós, gyakorlati tapasztalattá és ők tudják megmutatni egy-egy szakma valódi szépségét is. A mesterek kiemelkedő tudásukkal és tapasztalatukkal szakmájuk csúcsát képviselik. Ugyanakkor arra biztatjuk az újdonsült mestereket, hogy ezentúl is térjenek vissza hozzánk, kapcsolódjanak be a kamara munkájába, hiszen folyamatosan szervezünk olyan szakmai fórumokat, képzéseket, amellyel tudásukat tovább bővíthetik, aktualizálhatják”mondta el köszöntőjében Csókay Ákos, a BKIK főtitkára.

A BKIK mesterképzésről bővebben itt olvashat.