Átadták azokat a bérlakásokat Kecskeméten, amelyeket a Mercedes-Benz Gyár dolgozói kedvezményesen bérelhetnek.

Átadta dolgozóinak azt a 40 frissen felújított bérlakást a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., amit számos ingatlan közül választottak ki Kecskemét-Homokbányán, a Téglás utcában. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára arra törekedett, hogy a piaci árnál jóval kedvezőbb feltételekkel biztosítson lakásokat dolgozói számára, így a vállalat által nyújtott támogatás révén 34 kisebb, 43 négyzetméteres, valamint 6, egyenként 51 négyzetméteres összkomfortos lakás bérlésére nyílt lehetőség. A dolgozók által a lakásokra benyújtott pályázatok elbírálásakor a társaság az üzemi tanáccsal egyeztetett szempontok alapján figyelembe vette a vállalatnál eltöltött időt, a gyárban dolgozó hozzátartozók számát, a pályázó gyermekeinek számát, valamint az állandó lakóhely Kecskeméttől való távolságát is. Fontos szempont volt az is, ha valaki egyedülálló szülőként pályázott.

A most átadott bérlakásokba 40 dolgozó, a családtagokkal együtt összesen 63 fő költözött be. A lakóközösség tagja lesz nyolc gyermek is. A most átadott bérlakások közül 32-be termelésben dolgozó munkatársak, 8-ba pedig irodai dolgozók költözhettek.

Christian Wolff: a legjobb minőség csak elégedett munkatársakkal lehetséges

„A legjobb minőség csak elkötelezett és elégedett munkavállalókkal lehetséges. Ahogy a duális felsőoktatási rendszer prototípusa a Mercedes-Benz Gyárban született, úgy a bérlakásprogramunkkal is úttörő szerepet szeretnénk betölteni a munkaerőpiacon. Magyarország egyik meghatározó foglalkoztatójaként példát szeretnénk mutatni abból, hogyan érdemes mobilitásra ösztönözni az álláskeresőket, illetve erősíteni a munkavállalók motivációját” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

Ács László: a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vonzóvá akarja tenni Kecskemétet

„Vállalatunk az óvodától az általános iskolán át a közép- és felsőfokú duális képzésig gondoskodik a felnövekvő generációról, biztosítjuk számunkra a korszerű tudást és gyakorlati tapasztalatot. A bérlakásprogrammal is az a célunk, hogy az elkötelezett munkatársainknak biztonságot nyújtsunk, és újabb lehetőségekhez jutassuk a hétköznapokban” – emelte ki Ács László, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója. Hangsúlyozta: a cég nem csupán a képzések, hanem az egészségügyi programok és a sportolási lehetőség terén is a sokat tesz azért, hogy a munkavállalók számára vonzó munkaadó és családbarát munkahely legyen. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elkötelezett munkatársai élet- és munkakörülményei folyamatos fejlesztése iránt, s Kecskemétet vonzóvá kívánja tenni az álláskeresők számára.

Szemereyné Pataki Klaudia: keressenek bennünket!

„Kecskemét jelene és jövője, gazdasági fejlődése szempontjából rendkívül fontos, hogy megfelelő tudással, szakképzettséggel bíró, elegendő munkaerő álljon a vállalkozások rendelkezésére. Az elmúlt években elsősorban a szakemberek képzésének elindításán volt a hangsúly. E területen már jó úton haladunk, kitűnően működik a duális szakképzés és felsőoktatási képzés. Most pedig arra kell koncentrálnunk, hogy a Kecskemétre érkező munkavállalók valódi otthonra leljenek a városban. Az önkormányzat e tekintetben is közös nevezőn van a vállalkozásokkal. Közös a cél: megfelelő feltételeket teremteni az ide érkező és letelepedni szándékozó munkavállalóknak. A mostani megállapodás bizonyítja, hogy részünkről adott a lehetőség. Arra bíztatom tehát a kecskeméti cégeket, hogy keressenek bennünket, és a Mercedes üzemmel kötött megállapodás mintájára segítsük közösen a munkavállalók boldogulását” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

Minda Imre László: nem mindennapi modell

Minda Imre László, a kivitelezést végző KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: „Nem mindennapi modellről beszélünk, hanem egy olyan megállapodásról, amilyennel az önkormányzati vagyonkezelő társaságok közül az országban elsőként mi büszkélkedhetünk. Magas minőségben, minden elvárásnak eleget téve újítottuk fel a 40 bérlakást. Bátorsággal vágtunk neki a felújításnak és a megállapodásnak, amely társaságunk számára komoly gazdasági előnyökkel jár. Öt évre értékesítettük a bérlőkijelölési jogot a Mercedes számára, de mellette a bérlők természetesen fizetik a bérleti díjat, a rezsit, a parkolók használati díját. Mindezeken túlmenően a Mercedes az öt éves időtartamra a lakások 100 százalékos kihasználtságát garantálja társaságunk számára.”

A képen balról jobbra: Kárpáti Lívia; Kárpáti Zoltán, Mercedes-Benz dolgozó; Minda Imre László, a KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere; Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke; Ács László, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója.