A német tulajdonú Rudolph Ipari Logisztikai Kft. a tatabányai ipari parkban lévő hatezer négyzetméteres raktárkapacitását 23 ezer négyzetméteresre bővíti.

A társaság tájékoztatása szerint a beruházás értéke a meglévő épület felújítási munkáival együtt közel 3 milliárd forint. Az építkezés 2017 nyarán kezdődik, az átadás 2018 januárjára várható. A saját és banki forrásokból elvégzett beruházás eredményeként a Rudolph Logistik Gruppe összesen 65 ezer négyzetméternyi raktárfelülettel rendelkezik Magyarországon.

A társaság Magyarországon 500 főt foglalkoztat, autóipari és ipari logisztikai részlegének összesített árbevétele 2016-ban 7,4 milliárd forint volt. A vállalat székhelye Győrben található, további telephelyekkel rendelkeznek Dunakilitin, Oroszlányban, Tatabányán és Téten, illetve több helyszínen az ügyfelük üzemi területén végeznek logisztikai tevékenységeket. Megrendelőik elsősorban az autóiparban tevékenykedő nagyvállalatok közül kerülnek ki. A főbb partnerek közé tartozik az Audi, a turbófeltöltőket gyártó BorgWarner és az autóipari csatlakozókat gyártó Veritas. 

A Rudolph Logistik Gruppe 1946-os alapítása óta családi tulajdonban lévő vállalkozás. Jelenleg közel ötezer embert foglalkoztatnak, forgalmuk 2016-ban elérte a 375 millió eurót. A vállalkozásnak 40 telephelye van világszerte: Németországban, Nagy-Britanniában, Bulgáriában, Portugáliában, Luxemburgban, és az Arab-félszigeten is jelen vannak. (MTI)