Évente nyolcezer háztartás számára elegendő napelemet gyárt majd most átadott veszprémi telephelyén a Corecomm SI Kft.

A Corecomm SI Kft. 1200 négyzetéteres telephelyén közel félmilliárd forintból új épület létesült és új, olasz gyártmányú gyártósoron állítják elő a 270 watt teljesítményű napelemeket, amelyekből egy átlagos társasház energiaszükségletét 8-12 darab fedezi – mondta el Horváth Balázs, a társaság ügyvezetője.

A napelem-gyártás új profil a cégnél, kiegészítve a 2015 óta működő veszprémi telephely korábbi két üzletágát, ahol különböző védelmi megoldásokat és kapcsoló berendezéseket, illetve szünetmentes áramellátást lehetővé tevő berendezéseket gyártanak. A napelemek eladása várhatóan évi 500 millió forinttal növeli a bevételt, ami a vállalat teljes árbevételének közel egynegyede. 

A cég korábbi veszprémi telephelyén 30 ember dolgozik, a napelemeket gyártó üzemben 8 munkavállalót alkalmaznak – mondta az ügyvezető. Horváth Balázs elmondta, kezdetben elsősorban olasz alapanyagokkal dolgoznak, a közeljövőben a magyar alapanyagokon kívül távol-keleti országokból és az unióból vásárolnak majd. Május végén kezd a cég teljes kapacitással termelni, és ha sikerül elnyerni egy folyamatban lévő uniós pályázatot, akkor a gyártókapacitás a jelenlegi 20 megawattról közel 45 megawattra nőhet majd.     

A Corecomm SI Kft. 1999-ben az Amerikai Egyesült Államokban, a hadsereg európai érdekeltségeinek energetikai- és információs rendszerének kiszolgálására jött létre, az első magyarországi telephelyet 2001-ben Veszprémben hozták létre. A cég belföldi és export értékesítéseinek árbevétele 2014-ben megközelítette, 2015-ben pedig meghaladta az 1,3 milliárd forintot, adózott eredménye 2014-ben 49,5 millió, 2015-ben 55,5 millió forint volt a nyilvános cégadatok szerint. (MTI)