A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kiutazó üzletember-delegációt hirdet a 34. Havannai Nemzetközi Vásárhoz (FIHAV) kapcsolódóan a kubai relációt megismerni kívánó cégek számára.

A FIHAV nem csak Kuba, de az egész karibi térség legjelentősebb multiszektoriális vására. Idén 25 000 négyzetméterre 4500 kiállítót várnak több mint 60 országból – hangsúlyozza az MKIK közleménye.

A Magyar-Kubai Üzleti Tanács az idén is kiállítóként jelenik meg a Havannai Nemzetközi Vásáron (október 31-november 4.). Az MKIK hozzájárul a magyar stand költségeihez annak érdekében, hogy minél több magyar cég mutathassa be termékeit a FIHAV-on. A kiutazás és vásári részvétel a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg.

A kiutazás célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése az innováció valamint a kutatás és fejlesztés terén. Az MKIK, együttműködve a kubai kamarával, üzleti rendezvényt szervez a FIHAV területén, ahol bemutatjuk a magyar cégeket és a kétoldalú üzleti lehetőségeket. Az eseményre mind a kiállítók, mind a delegáció tagjai meghívhatják a kubai üzleti partnereiket. A havannai magyar nagykövetség fogadást rendez a vásár ideje alatt.

A magyar standon 10 cég részvételére van lehetőség, ennek költsége előreláthatólag 180-210 000 forint cégenként 10 kiállítóra levetítve. Kevesebb cég esetén az összeg emelkedhet. A standon a férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadják el. A jelentkezés elfogadásának feltétele az exportorientált és innovatív cégprofil valamint a rendezett kamarai regisztráció. Az utazás és szállás költségei az utazót terhelik. Az MKIK a szakmai programokat szervezi és fizeti, valamint a stand finanszírozásához járul hozzá.

További részletek az MKIK oldalán.