Panorama Medical Center néven, ezer négyzetméteren pszichoszomatikus szemléleten alapuló rendelőintézetet nyitott egy orvosokból és magánszemélyekből álló befektetői csoport – közölte az intézményt üzemeltető Jump Consulting Kft.

„Az intézmény nem egészen egy év alatt 120 millió forintos beruházásból készült el; ez teljes egészében a rendelők kialakítására és a világszínvonalú géppark beszerzésére ment el, hiszen az épületet béreljük – ismertette Spányik András, a társaság ügyvezető igazgatója.

Az új rendelő tulajdonosai 3 éves megtérüléssel számolnak, és azt remélik, hogy a társaság 2017-ben saját lábára áll, azaz nem lesz szüksége friss tőkére. A Jump Consulting Kft. üzleti modellje szerint ehhez legalább havi 300 páciensre van szükség, ami – ismerve a magánegészségügy telítettségét – a tulajdonosok szerint nem lehetetlen – tette hozzá.

A foglalkozás egészségügy felé is nyitna a rendelőintézet. A rendelő több mint 30 szakorvossal és pszichológussal kezdi meg működését.

A Panorama szakrendelő egyelőre semmilyen társadalombiztosítási forrást nem kap, az intézményben alkalmazott komplex megközelítés ugyanis jelenleg „idegen test” a magyar egészségügyben – fogalmazott Spányik András.

Hangsúlyozta, hogy a pszichoszomatikus hozzáállás Európában már korábban teret nyert. Németország és Dánia lényegében az egész egészségügyi ellátórendszerét erre a protokollra próbálja átállítani, mert a problémák feltárása, a tünetek igazi okainak megszüntetése lényegesen olcsóbb, mint a kizárásos elven működő, drága és sokszor kellemetlen diagnosztikai eljárások.