A hét fesztiváljai közül ajánlunk néhányat.

Szeptember 5–10. Érdi Jazz Fesztivál

Harmadik alkalommal szól egy hétig a jazz zene Érden. A fesztivál idén irodalmi produkcióval bővül. A fellépők: Sárik Péter, László Attila, Oláh Kálmán, Dresch Mihály, Gyárfás István, Binder Károly, Borbély Mihály, Urbán Orsi.

Szeptember 7–10. 26. Budapest Borfesztivál

A Budai Várban, a főváros legimpozánsabb panorámáját élvezve kóstolhatják meg a látogatók közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. A színvonalas szakmai programokat a fesztivál történetének leggazdagabb zenei kínálata teszi még izgalmasabbá.

Szeptember 8–10. II. Rosé Fesztivál (Mohács)

Finomabbnál finomabb borokkal, ételekkel és nagy sztárfellépőkkel várnak minden érdeklődőt. Fellépők: Supernem, Vad Fruttik, Ganxsta Zolee és a Kartel, Punnany Massif, Parno Graszt, Rúzsa Magdi, Alma Zenekar, 30Y és még sokan mások.

Szeptember 8–10. XX. Szarvasi szilvanapok

A három nap alatt több színpadon és több helyen várják a látogatókat kulturális programokkal, koncertekkel, gyermekprogramokkal. Természetesen lesz szilvásgombóc, de a pálinkák minősítése sem marad el.

Szeptember 8–10. Tágas Tér Fesztivál (Szeged)

Több mint 80 önálló program, kezdeményezés, koncertek, előadások, beszélgetések, kiállítások, játék és sport.

Szeptember 8–10. Kerekdomb Fesztivál (Tállya)

Az őszi fesztiválon ismét hat helyszín várja a látogatókat: a Vincellér Ház Nagyszínpadán könnyűzenei koncertek, az Oroszlános Borhotel és Borvendéglőben irodalmi- és boros programok, a Maillot-kastélyban gyerekprogramok, a római katolikus templomban komolyzenei koncertek, a Művelődési Házban színházi előadások lesznek, a Hegyaljai Alkotóházban pedig népi iparművészek mutatkoznak be. 

Szeptember 9. Bezermeni vigasságok (Hajdúböszörmény)

A Bezermeni Vigasságok Gasztronómiai Nap célja hagyományteremtő jelleggel felkutatni, megismertetni a Hajdúság és környékére jellemző magyar őshonos állatok húsából készült népi ételek elkészítésének módját; Hajdúböszörményt bemutatni, vonzóvá tenni az idelátogató vendégek és a turisták számára.