A Metro Kereskedelmi Kft. a 2018-as bérrendezés tartalmáról több körben egyeztetett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ). Az alapelvekben és irányokban egyetértésre jutottak a tárgyaló felek, a Metro a KASZ visszajelzései alapján további elemekkel egészítette ki és megemelte ajánlatát; végső megegyezésre még nem került sor.

A bérrendezési programot a Metro, az összes dolgozót képviselő Központi Üzemi Tanáccsal (KÜT) együttműködve, a dolgozói igényeket és visszajelzéseket figyelembe véve, javaslataikat beépítve véglegesítette. A pénteki egyeztetésen az Üzemi Tanács képviselői egyhangúan támogatták a programot.

A Metro a dolgozók várakozására tekintettel tette közzé a KÜT által támogatott bérrendezési csomagot. A társaság minden dolgozójának az alapbér felett, éves szinten kéthavi alapbérnek megfelelő extra bért garantál, ami rugalmasan felhasználható cafeteria keretként is. Ennek köszönhetően a Metróban 2018. január 1-jétől a legalacsonyabb garantált munkabér meghaladja a 211 ezer forintot, amely több mint 30 ezer forinttal magasabb a jogszabályban előírt garantált bérminimumnál – olvasható a cég közleményében.

A bérrendezés eredményeként az áruházi (nem vezetői szintű) dolgozók 86 százaléka részesül januártól 23 ezer forintot meghaladó munkabéremelésben. Az áruházi vezetői, valamint egyéb kiemelt felelősségű pozíciók esetében átlagosan 22 ezer forint egyéni teljesítménytől és bérszinttől függő béremelést alkalmaz a vállalat.