A közpénzből finanszírozott beruházások előkészítésére, tervezésére és megvalósítására vonatkozó kódexet dolgozott ki a magyar építőipar négy meghatározó szervezete.

A Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének és a Tanácsadó Mérnökök Szövetségének közreműködésével készítette el a Beruházási Folyamatok Rendszerét (BFR) valamint a Tervezői Szolgáltatások Rendszerét (TSZR) – írja a Magyar Építők.

 

A többéves szakmai munkával megalapozott beadványt átadták az illetékes minisztériumnak – mondta Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.

A javaslat a beruházási törvény szakmai alapja lehet, ami pontosan meghatározza a beruházási lánc résztvevőit, feladataikat, tevékenységi és felelősségi körüket – írja a Magyar Építők.

Az elnök a szakmai ajánlás részletei közül kiemelte, a dokumentumban az építtető érdekében előírták a kiviteli tervből történő pályáztatást. A kivitelező tisztában lesz az alapfeladattal és ennek ismeretében határozza meg az árat.

Virág Rudolf, a Magyar Mérnöki Kamara főtitkára a projektmenedzsment jövőjét megerősítő bejelentést tett: a szervezet mesteriskolát indít a nagyberuházások lebonyolítóinak képzésére.