Október 1-ig meghosszabbították a Mesterek Mestere Díj nevezési határidejét; a kőműves és burkoló mesterek elismerésére alapított díjra referenciák beküldésével lehet pályázni.

A díjat tavaly alapította a Mapei Kft. a kiemelkedő építőipari szakemberek elismerésére. A díj célja, hogy javítsa az építő szakmák megbecsülését és hogy azokat vonzóvá tegye a fiataloknak.

A Mesterek Mestere cím odaítéléséről független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt. A pályázatok beküldési helyétől függően megyei fődíjas is kerül kiválasztásra Magyarország Mesterek Mestere fődíjason felül. A fődíjasok használhatják a Mesterek Mestere 2016 címet, a díjazottak Bosch- és Mapei- ajándékcsomagot kapnak. Magyarország Mesterek Mestere 2016 fődíjasa pedig 300 000 forint készpénzjutalomban részesül.

„Megéri pályázni. A tavalyi közönségdíjas Kiss Tamásnak (35) megváltozott az élete: felismerik az utcán, idegenek is gratulálnak neki. Emellett egy évre előre megvannak a megrendelései, pedig nem ő a legolcsóbb” – mondta Markovich Béla, a Mapei ügyvezetője.

Pályázni a Mesterek Mestere díj honlapján található pályázati adatlap és referenciafotók beküldésével lehet. A pályázat beküldési határideje 2016. október 1. A pályázati felhívás a www.mapei.hu/mesterekmestere címen tekinthető meg.