Az Erste Alapkezelő Zrt. ingatlanalapja megvásárolta a két épületből álló Mill Park irodafejlesztési projektet a Skankskától. A Nordic Light irodaház 2016-os értékesítésével együtt a Mill Park már a második akvizíciót jelenti a budapesti ingatlanpiacon a Skanska és az Erste között.

A Mill Park több mint 36 ezer négyzetméter bruttó bérbeadható területet kínál Budapest IX. kerületében, a főváros egyik kulturális és képzési központjában. A komplexum máris 80 százalékos foglaltsági aránnyal büszkélkedhet; a bérlők között – más vállalatok mellett – megtalálható az IT Services Hungary is. A Mill Parkot az idei harmadik negyedévben adják át.

„Két év alatt ez már a második iroda-adásvételi tranzakciónk az Erste Alapkezelő Zrt-vel. A Mill Park a Skanska nyolcadik irodafejlesztési projektje Budapesten” – közölte Adrian Karczewicz, a Skanska kelet-közép-európai kereskedelmi fejlesztési divíziójának értékesítési vezetője.

„A Mill Park megvásárlása összhangban van azzal a stratégiai célkitűzésünkkel, hogy ingatlanalapunk portfoliójának hozampotenciálját A kategóriás irodaépületekkel növeljük. A tranzakció garantálja a hosszú távon stabil bevételek fenntartását, így szolgálva befektetőink érdekeit – hangsúlyozta – Pázmány Balázs az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke.

A Mill Park 5500 négyzetméteres, többfunckiós kerttel és egyedi létesítményekkel is rendelkezik majd, például kültéri konditeremmel, pingpong- és csócsóasztallal, de vezetékes kapcsolatokkal és Wi-Fi-vel ellátott kültéri munkaállomások is helyet kapnak a közösségi terek és éttermek mellett.