Több mint a kétszeresére nő a belföldi turizmus forgalma március 15-én, és a hosszú hétvégén a szokásos márciusi adatokhoz képest.

Az év eleji négynapos pihenőt követően ez a 2. hosszú hétvége az idén, amit az emberek láthatóan ki is használnak. A Szállás.hu felméréséből kiderül, hogy az átlagos foglalási érték 50 ezer forint, és jellemzően két éjre szól, a szálláshelyek között pedig a wellness a legnépszerűbb.

A felmérés szerint minden ötödik üdülést SZÉP-kártyával tervezik fizetni a vendégek. Az apartmanok, a négy- és a háromcsillagos hotelek fogadják a legtöbb vendéget, a foglalások kétharmada ezek valamelyikébe szól. A legnagyobb vendégforgalomra ilyenkor Hajdúszoboszló, Eger és a Budapest számíthat, de Szeged, Gyula és Hévíz is igen kedvelt Pécs, Siófok, Miskolctapolca és Debrecen mellett. 

A forgalomból a megyék között legnagyobb arányban Heves (12,8 százalék), Pest (9,1 százalék) és Zala (8,5 százalék) megye részesülnek.

A foglalások többsége belföldre szól, ugyanakkor a külföldre indulók jellemzően Lengyelországba vagy Csehországba látogatnak.

(SZ)