Mark Zuckerberg vagyona 43 milliárd dollárra nőtt, ezzel megelőzte az Ikea tulajdonosát, Ingvar Kampradot.

Mark Zuckerberg vagyona 43 milliárd dollárra becsülhető. Ezzel a Facebook tulajdonos jelentőset lépett előre, de még mindig a világ leggazdagabb férfijai mögött áll – írja a Spiegel Online. Mark Zuckerberg vagyona túlszárnyalta az Ikea alapítójáét, Ingvar Kampradét. A Bloomberg legfrissebb ranglistája szerint a világ leggazdagabb emberei között Zuckerberg 43,1 milliárdos vagyonával a kilencedik helyre ugrott, megelőzve eggyel Kampradot.

A Facebook részvények értéke az elmúlt hetekben magasan szárnyalt. Ennek okai a videóreklámok, amelyek jelentős növekedést értek el az Instagramnál, a fotószolgáltatásnál, amit a Facebook 2012-ben vásárolt meg. A Facebook részvények ebben az évben 25 százalékot erősödtek, a 2012-es első nyilvános tőzsdei bevezetés óta 160 százalékra nőttek. A Facebook tőzsdei értéke 275 milliárd dollár.

Ezzel szemben a 89 éves Ikea alapító Kamprad vagyona a Bloomberg információi szerint ebben az évben 3 milliárddal csökkent, 42,2 milliárd dollárra becsülhető.

Bill Gates a világ leggazdagabb embere

Zuckerberg jelenleg 300 millió dollárral Larry Ellison mögött van, akinek a vagyona 43,4 milliárd dollárt tesz ki. A világ leggazdagabb emberének azonban nem kell a konkurenciától félni. Bill Gates vagyona ugyanis 85,2 milliárd dollárra becsülhető.

A Bloomberg ranglistája szerint a leggazdagabb nő Christy Walton. John T. Walton özvegye – aki a Walmart-alapító Sam Walton második fia – 37 milliárd dollárra becsült vagyonnal rendelkezik.