Az érmekkel és helyezésekkel szépen gyarapodik a riói olimpia utáni pénzjutalom összege is, amelyet a legeredményesebb magyar sportolók kapnak.

Amennyiben a londoni olimpiával megegyező pénzjutalmakat kapnak legjobb sportolóink Rióban, úgy augusztus 17-én, szerdán délután 1 óráig már több mint 517 millió forint gyűlt össze a legjobbak számláján.

Az aranyérem 35 millió forintot ér, az ezüst 25, a bronz pedig 20 milliót. A negyedikek jutalma 15 millió forint, az ötödikeké 10, a hatodikaké 8, a hetedikeké 4, a nyolcadikaké pedig 2 millió forint. A párbajtőr csapat és az úszóváltó tagjai a pénzjutalom 80 százalékát kaphatják fejenként. A kajak páros jutalma pedig fejenként 90 százalék.

A fenti időpontig 6 aranyat, 3 ezüstöt, 4 bronzot nyertek sportolóink. Emellett van 1 negyedik, 4 ötödik és 1 hatodik hely (utóbbit a 4×200 méteres női úszóváltó szerezte).

A legnagyobb sikert az úszó Hosszú Katinka érte el 3 arannyal, 1 ezüsttel és a váltóban elért 6. hellyel, amiért több mint 136 millió forintot kaphat.

A KamaraOnline gratulál a sikerekhez! Reméljük, a következő napokban gyarapodik a magyar olimpiai csapat éremgyűjteménye.