Több mint 130 ezer turista hozzávetőlegesen 7,5 millió eurót költött el a román vendéglátó-ipari egységekben a pünkösdi hosszú hétvégén – tájékoztat közleményében a Romániai Turisztikai Munkáltatók Szövetsége.

Több mint 50 ezren a román tengerparton töltötték a mini vakációt, hozzávetőlegesen 3 millió eurót költöttek el. A tengerparti üdülőtelepek közül Mamaia és Năvodari bizonyult a legnépszerűbbnek, de sok turista volt Vama Vechén, Szaturnuszon, Vénuszon, Jupiteren és Neptunon is – írja a Krónika.

Az árak 30-40 százalékkal alacsonyabbak voltak a nyári tarifáknál. Bár a hegyvidéki térségekbe esős időt jósoltak pünkösdre, több mint 20 ezer romániai turista töltötte az elmúlt napokat hegyvidéki szállodákban, panziókban, hozzávetőlegesen 1,2 millió eurót költve el.

A romániai gyógyfürdők szolgáltatásait 15 ezer turista vette igénybe a pünkösdi hosszú hétvégén, ők csaknem 700 ezer eurót költöttek. Egy félixfürdői, négycsillagos szállodában 600 lejbe került a szállás három éjszakára, reggelivel.