Az orvostanhallgatók és a fiatal orvosok képzésében segíthet egy magyar startup vállalkozás találmánya. Egy program segítségével az orvosok virtuális betegeken tudnak gyakorolni.

Egy magyar induló vállalkozás, startup cég terméke segíthet az orvostanhallgatók és a fiatal orvosok képzésében. Tóth Gábor, az InSimu orvosszakmai cég vezetője az M1 csatorna vasárnap esti műsorában ismertette, hogy a program segítségével virtuális betegeken tudnak gyakorolni az orvosok: ki tudják kérdezni, különböző vizsgálatokat kérhetnek, hogy eljussanak a diagnózisig, majd a terápiáig.

Hangsúlyozta, bár a magyar elméleti orvosképzés kimagasló, a gyakorlatot csak évek alatt tudják megszerezni a hallgatók, ez a folyamat ezzel az applikációval felgyorsítható. Jelenleg fejlesztési fázisban van a program, a kész termék várhatóan nem lesz ingyenes.

Herdon Adrea kommunikációs vezető azt mondta, az alkalmazással szeretnék kiegészíteni az orvosok képzését, a szoftver egy összetett és bonyolult, statisztikai alapon működő adatbázist használ. (MTI)