Nemzetközi partnerré nevezte ki dr. Fehérváry Ákost a Baker McKenzie globális ügyvédi iroda. A szervezet magyarországi tagjánál immár két évtizede praktizáló szakember a cégfelvásárlási és társasági jogi csoportjának társvezetőjeként folytatja karrierjét, és továbbra is ellátja a munkajogi szakterület vezetését.

Dr. Fehérváry Ákos 1997-ben ügyvédjelöltként csatlakozott a Baker McKenzie magyarországi irodájához, ahol folyamatosan előrelépve partnerré, valamint a társasági jog és a vállalatfelvásárlási csoport vezetőjévé vált. Nemzetközi partneri kinevezésével a Baker Mckenzie és a magyar iroda tulajdonos-partnerévé vált.

A frissen kinevezett szakember 20 év tapasztalatot szerzett a vállalati összeolvadások és felvásárlások (M&A), valamint tranzakciók területén. Eddigi tevékenysége során számos nagy horderejű külföldi befektetés, privatizáció, magántőke-befektetés, zöldmezős beruházás, illetve hazai és nemzetközi vállalati átalakulások kapcsán nyújtott jogi tanácsadást ügyfeleinek.

Dr. Fehérváry Ákos meghatározó tranzakciókat valósított meg, többek között az energetikai, a pénzügyi, az autóipari és a technológiai szektorban. A munkajogi csoport irányítójaként elsősorban multinacionális cégeket támogat foglalkozatást érintő kérdésekben, emellett társvezetője a kínai ügyfelek számára jogi szolgáltatást nyújtó regionális kínai szolgáltatási csoportnak és a magyar iroda pro-bono tevékenységének.

Dr. Fehérváry Ákos a szegedi József Attila Egyetemen jogi diplomát, a Stockholmi Egyetemen pedig LLM fokozatot szerzett. Az irányadó jogi szakmai kiadványok hosszú évek óta a vezető jogászok között rangsorolják a magyarországi M&A szektorban és a munkajog területén. A Baker McKenzie magyarországi irodája 2016-ban elnyerte az Ügyvédek a Közjóért az év pro bono ügyvédi irodája díját.

„Tehetsége és elhivatottsága kiemelkedő szakemberré és vezetővé tette Ákost, aki immár nemzetközi partnerként támogatja a Baker McKenzie hosszú távú sikereit. Kinevezése elismerés a magyarországi irodának is, hiszen egy kisebb piacról mindig nehezebb a nemzetközi vezetők közé kerülni. Elismerésre méltó teljesítménye és eredményei a jövő ügyvédei számára is inspirálóan hatnak” – hangsúlyozta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője.