Három magyar startup mutatkozik be az MNKH InnoTrade programja keretében június 8-10. között Párizsban, a Future en Seine eseményen a francia digitális ökoszisztéma legjelentősebb szereplői előtt. A kereskedőház által szervezett panelbeszélgetésen európai befektetők, iparági szereplők és döntéshozók ismerhették meg a visegrádi négyek innovációs törekvéseit és a piacban rejlő potenciált.

Franciaország az innováció és a digitális megoldások területén jelentős eredményeket ért el az elmúlt években. A Future en Seine megtestesíti ezt a fejlődést, hiszen Európa egyik legnagyobb digitális innovációra, smart megoldásokra és kreatíviparra fókuszáló szakmai eseményévé vált. Idén is mintegy 30 ezer szakmai érdeklődő, befektető és szakember képviselteti magát a rendezvényen. Ebben a rangos és inspiráló nemzetközi környezetben a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programjának köszönhetően három hazai innovatív vállalkozás is bemutatkozik.

A Route4U egy olyan alkalmazást fejlesztett, mely a mozgásukban korlátozott közlekedőknek biztosít személyre szabott navigációt járda- és gyalogosátkelő adatok, illetve tömegközlekedési információk alapján. A Sparkon.io szenzorok parkolóhelyekre történő telepítésével egy olyan intelligens megoldást kínál, mely egy átfogó parkolási- és üzemeltető rendszert biztosít felhasználóknak, parkolóhely-tulajdonosoknak, üzemeltetőknek. A PocketGuide GPS alapú audio city guide alkalmazása napjainkban már 150 városban, 18 nyelven nyújt segítséget turistáknak és helyi lakosoknak a látnivalók és a város titkainak megismerésében, valamint az eligazodásban.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház panelbeszélgetést szervezett a Future en Seine-hez kapcsolódóan, melynek célja a visegrádi négyek, benne Magyarország innovációs és üzleti környezetének, valamint a régióban rejlő lehetőségek bemutatása volt – derül ki a kereskedőház közleményből.

„Franciaország az elmúlt években innovációs és digitális nagyhatalommá vált. Az ország közel 70 millió fős piaca, kiegészülve a frankofón másodlagos piacokkal, a rendelkezésre álló erőforrások és szakértelem, valamint a különböző támogatási programok révén a magyar innovatív vállalkozások számára is komoly üzleti lehetőségeket rejt. Ezért is különösen jelentős, hogy a Future en Seine rendezvényen nem csupán három magyar startup mutatkozik be, hanem panelbeszélgetés keretében pozícionálni tudtuk a visegrádi négyek országainak üzleti környezetét a francia digitális ökoszisztéma legfontosabb szereplői körében, ezáltal ösztönözve a régióba irányuló külföldi tőkeáramlást és befektetéseket.”– fogalmazott Károlyi György, Magyarország Franciaországba akkreditált nagykövete.

Sebastian Tamás, az MNKH innovációs igazgatója elmondta: „A V4 együttműködés keretében létrejöhet egy olyan gazdasági és technológiai unió, melynek startupjai dinamikus irányváltási és alkalmazkodási képességükkel tovább erősítik a régió versenyképességét. Az MNKH ezt a folyamatot kívánja dinamizálni InnoTrade programjával és a Visegrádi Négyek közti együttműködések szorosabbra fűzésével.”