Tizenkilenc magyar kiállító mutatkozik be az Agrármarketing Centrum (AMC) közreműködésével a világ legnagyobb ökológiai kiállításán, a Biofach eSpecial virtuális rendezvényen.

A szerdától péntekig tartó Biofach Nemzetközi Bio-Élelmiszer és Bio-Áru Szakkiállítás tematikája a „Shaping. Transformation. Stronger. Together”, azaz „Alakítás. Átalakulás. Erősebben. Együtt.” szlogen köré épül, utalva az idei év kihívásaira. A kongresszus teret ad a trendeknek és az innovációknak, a termékbemutatóknak és a fenntarthatóságról szóló előadásoknak, így kiemelten foglalkozik az ökológiai gazdaság és táplálkozás átalakulásának kérdéseivel is.

A bio tanúsító szervezeteken kívül a kiállításon többek között gombatermékek, tésztafélék, gyógynövény-termékek, teakülönlegességek, szárított gyümölcsök és olajos magvak, fűszerpaprika-termékek, extrudált snack-ek, hidegen sajtolt olajok, rizstermékek gyártói és biozöldségek, gyümölcsök termelői mutatkoznak be a világ bioélelmiszerei iránt érdeklődő közönségnek.

Az AMC fontosnak tartja, hogy segítse a bioszektorban tevékenykedő élelmiszerelőállítók exportpiacra jutását. Éppen ezért a Biofach eSpecial néven megvalósuló rendezvényen megjelenési lehetőséget biztosítanak a magyar cégek számára, ezzel segítve az üzleti kapcsolatok ápolását és a hazai üzleti pozíciók erősítését.

A rendezvényen 16 hazai biogazdálkodást folytató és biotermékeket előállító céget mutat be az AMC cég- és termékleírással, valamint biztosítja a beszerzői oldalon tevékenykedő szakmai partnerek elérhetőségét. Emellett három cég egyéni megjelenési lehetőséget is kap, így előadásokon, megbeszéléseken, termékbemutatókon is részt vesznek – ismertette az AMC.

A magyar kiállítók: Biohungaricum Kft., Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., Biopont Kft., Estraco Kft./Nagykun 2000 Zrt., Gatamo-International Kft., Gyöngyösi és Társa Kft., HFI Kft., Hungária Ökogarancia Kft., Nagyszentjánosi Agrárgazdasági Kft., Nobilis Kft., Pilze-Nagy Kft., Rédei 97 Kft., Rubin Szegedi Paprikafelédolgozó Kft., Schmidt und Co. Kft., Silvestris & Szilas Kft., Szatmári-Ízek Kft., Szimita Trade Kft., Virgin Oil Press Kft., Ziegler Kft.

(Forrás: MTI, AMC, fotó: NuernbergMesse/Frank Boxler)