Magyar befektetők, a PortfoLion Capital Partners és a DayOne Capital is részt vett a bukaresti székhelyű FLOWX.AI mesterséges intelligenciával foglalkozó társaság nyolc és fél millió dolláros (2,6 milliárd forint) feltőkésítésében.

Ez az idei év egyik legnagyobb európai „magvető befektetése”, amelyet több sikeres vállalkozó angyalbefektetőként is támogat.

A cég a bevont tőkét európai és tengerentúli terjeszkedésre fogja felhasználni, emellett folytatja a mesterséges intelligencia és gépi tanulás széleskörűbb használatához szükséges technológiai fejlesztéseket.

Pozsonyi Gábor, a PortfoLion partnere kiemelte, hogy a bukaresti társaság világszinten is meghatározó szereplővé válhat a banki digitalizáció területén.

Simó György, a DayOne Capital ügyvezető partnere hozzátette: a cég platformja lehetővé teszi a pénzintézetek számára, hogy új termékeket építsenek a meglévő infrastruktúrájukra, nagyságrendekkel javítva a szolgáltatásuk sebességét.

A FLOWX.AI nevű céget 2020 végén alapította három szakember, akik korábban a Qualitance nevű, globális nagyvállalatokat kiszolgáló digitális tanácsadó cég vezetőiként dolgoztak együtt. A vállalkozásuk bankok és egyéb pénzügyi intézmények elavult IT rendszereinek gyors és hatékony digitalizációját segíti.

(Forrás: MTI)