Kivezeti a papír alapú takarékbetétkönyveket az OTP. A meglévő betétkönyveket a bank tovább kezeli, ám októbertől ezekre már nem lehet pénzt befizetni, és új takarékbetétkönyvet sem lehet majd nyitni.

A takarékbetétkönyv lényegében az OTP Bankkal egyidős, papír alapú megtakarítási forma. Digitális világunkban azonban eljárt az idő a papír alapú banki termékek fölött. Az OTP folyamatosan frissíti és a modern kor igényeihez igazítja termékpalettáját, ezért kivezeti a papír alapú betétkönyveket – írja közleményében a hitelintézet.

A betéteseknek nincs teendője, az OTP továbbra is kezeli a meglévő betétkönyveket, de újat nem lehet nyitni és a meglévő betétkönyvekbe a továbbiakban nem lehet befizetni. Amennyiben az ügyfelek korszerűbb terméket szeretnének választani, az OTP számos terméke és szolgáltatása közül választhatnak, melyek közötti döntésben bank pénzügyi tervező szolgáltatása nyújt segítséget.

Az úgynevezett Látra szóló, valamint az Egy éves lekötött betétkönyveket már több mint tíz éve nem értékesíti a hitelintézet, de meglévő betétek még érvényesek. A Megtakarítási betétkönyv pedig még mindig nyitható az OTP Bank fiókjaiban.

A legfontosabb változások 2018.10.01-től:

  • 2018. október 1-től már nem lehet új Megtakarítási betétkönyveket nyitni.
  • A korábban nyitott Megtakarítási, Látra szóló, illetve Egyéves betétkönyvek esetében az ügyfeleknek semmilyen teendője nincs.
  • 2018. október 1-től a Megtakarítási, Látra szóló, illetve Egyéves betétkönyvekbe nem lehet további betétet elhelyezni és kifizetés csak a teljes összegre történhet, ilyenkor a betétkönyv megszűnik.
  • Az ügyfelek a meglévő betétkönyvüket megtarthatják, azokat az OTP Bank továbbra is kezeli, az elhelyezett állomány kamatozik, és vonatkozik rá az OBA garancia is. Jelenleg több százezer ilyen betétkönyvet kezel az OTP Bank.
  • Ha azonban az ügyfelek korszerűbb, kényelmesebb termékre szeretnének váltani, vagy érdeklődnek más típusú, magasabb hozam lehetőségét kínáló megtakarítási termékek iránt, az OTP Bank széles termékpalettával áll rendelkezésükre.

Az elérhető befektetési formák az internetbanknak köszönhetően sokkal könnyebben hozzáférhetőek és az anonim betétkönyvekkel szemben biztonságosabbak is. A fenti változások a Gyámi Betétkönyveket nem érintik.